משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

מדי חום לבשר

מדי חום לבשר – כל מה שצריך לדעת

דיוק הוא המפתח כשמדובר בבישול בשר לשלמות. בין אם מדוברת בצליית, עישון או טיגון בשר, שימוש במדחום לבשר הוא כלי חיוני למדי שיכול לעזור בהשגת תוצאות עקביות ובטוחות. במאמר זה נבחן את סוגי מדחומי הבשר השונים ואת יתרונותיהם, נדון בהתאמת המדחום לסגנון הבישול הרלוונטי, נספק טמפרטורות מומלצות להכנת סוגי בשר שונים, ונדגיש מדוע מדחום לבשר מומלץ הוא תוספת כדאית לארסנל הקולינרי של כל אחד ואחת.

ישנם סוגים שונים של מדי חום לבשר:

מד חום נעץ לבשר – אמינות ודיוק זהו שמו השני

לקריאות מדויקות ואמינות מד חום נעץ לבשר הוא הפתרון הבטוח. הכנסת ונעיצת הפרובים של מד חום נעץ לבשר ישירות, בחלקו העבה ביותר, יוכל להבטיח קבלת ייצוג מדויק של הטמפרטורה הפנימית של הבשר, פעם אחר פעם בצורה עקבית, ידנית ואמינה. שיטה זו שימושית במיוחד עבור נתחים גדולים ומסיביים של בשר, לעוף שלם וכדומה. 

מד חום אלקטרוני לבשר – דיוק דיגיטלי

מד חום אלקטרוני לבשר מציע קריאת טמפרטורה מהירה ומדויקת. לעתים קרובות מד חום אלקטרוני לבשר יגיע עם צג קל ונוח לקריאה, המאפשר לעקוב אחר הטמפרטורה של הבשר בקלות ובנוחות. דגמים מסוימים אפילו מציעים תכונות הניתנות לתכנות, ומתריעות כאשר הבשר מגיע לטמפרטורה הרצויה. מד חום אלקטרוני לבשר מגוון במיוחד וניתן להשתמש בו לשיטות בישול שונות, כולל צלייה ועישון.

מד חום אלחוטי לבשר – נוחות בהישג יד

חלפו הימים של בדיקה מתמדת ובלתי פוסקת של טמפרטורת הבשר בזמן שהוא מתבשל. עם מדחום אלחוטי לבשר ניתן לעקוב אחר הטמפרטורה הפנימית של הבשר מרחוק. מדחום אלחוטי לבשר מורכב מפרובים המוכנסים לבשר ומקלט אלחוטי המציג את הטמפרטורה. מדחום אלחוטי לבשר מאפשר לך לפקוח עין על התקדמות הבישול ולבקרה מבלי לפתוח את התנור או הגריל, מה שמבטיח שהבשר יהיה מבושל לשלמות ללא תקלות.

מד חום אנלוגי למעשנה – קסם מסורתי אך מדויק

למי שמעדיף גישה מסורתית יותר, מדחום אנלוגי למעשנה הוא בחירה אמינה וטובה. מד חום אנלוגי למעשנה מורכב בדרך כלל מתצוגת חוגה ופרוב. החוגה מציינת את הטמפרטורה, והבדיקה מוכנסת לבשר או למעשנה. מדי חום אנלוגיים ידועים בעמידותם ובפשטותם. עם זאת, חשוב לכייל אותם מעת לעת כדי להבטיח קריאות מדויקות.

מד חום לייזר

למרות שלא תוכנן בראשית המצאתו למדידת הטמפרטורה הפנימית של בשר, מד חום לייזר נהפך לכלי שימושי להערכת טמפרטורת הבשר. מד חום לייזר משתמש בטכנולוגיית אינפרא אדום בכדי למדוד את טמפרטורת הבשר מבלי מגע ישיר עם הבשר עצמו. מדי חום בלייזר שימושיים לבדיקת טמפרטורת של צלייה בגריל, במחבתות, ובמיוחד לחלק החיצוני בנתחי בשר. 

ככלל במדחומי הבשר השונים אשר כוללים חלקים אשר ננעצים בבשר או באים במגע עמו, חשוב להקפיד להימנע מנגיעה בעצמות על מנת שהמדחום לא ידווח על טמפרטורה מקריאה לא מדויקת. כמו כן יש לנקות היטב את בדיקה של מד החום לפני ואחרי כל שימוש כדי לשמור על היגיינה.

התאמת מד חום לסגנון בישול

התאמת מדחום לסגנון בישול חיוני להשגת תוצאות מדויקות ועקביות. שיטות והעדפות בישול שונות דורשות טמפרטורות פנימיות ספציפיות לעשייה של הבשר. לדוגמה, אם ישנה העדפה לסטייק מדיום-רייר, חשוב לכייל את המדחום בכדי לציין את טווח הטמפרטורות הרצוי. מצד שני, אם מכוונים לבשר עשוי היטב, התאמת המדחום מבטיחה שהוא מגיע למידת העשייה המתאימה. על ידי התאמה של מד החום לסגנון הבישול, ניתן להכין את הבשר למידת עשייה מושלמת בכל פעם ופעם.

מעלות מומלצות להכנת בשר

סגנונות בישול שונים דורשים טמפרטורות פנימיות שונות בכדי להגיע לרמות העשייה והבטיחות הרצויות. להלן מספר מעלות מומלצות לכנת סוגי בשר שונים:

בשר בקר

הטמפרטורה הפנימית המומלצת לבשר בקר Rare 52 מעלות צלזיוס; Medium rare בסביבות 54 מעלות צלזיוס; medium 56 מעלות צלזיוס; Medium well 60 מעלות צלזיוס; ו-well done 64 מעלות צלזיוס ומעלה. 

בשר טחון

בשר טחון, כגון המבורגרים או קציצות, יש לבשל לטמפרטורה פנימית שונה מנתח סטייק. 

Rare 52 מעלות צלזיוס; Medium rare בסביבות 56 מעלות צלזיוס; medium 60 מעלות צלזיוס; Medium well 64 מעלות צלזיוס; ו-well done 70 מעלות צלזיוס ומעלה. 

עוף

מידת העשייה של העוף, ברובן, תהיה הגבוהה ביותר, כלומר וול דאן. עם זאת חשוב לשמור על העוף רק ועסיסי מבפנים. על כן, גם כאן ניתן לבשל למספר רמות עשייה שונות. רך ועסיסי 63 מעלות צלזיוס, עסיסי 70 מעלות צלזיוס, עשוי 75 מעלות צלזיוס ועשוי היטב 80 מעלות צלזיוס. 

דג

בישול עדין 55 מעלות צלזיוס, רך ועסיסי 60 מעלות צלזיוס, עשוי היטב 65 מעלות צלזיוס.

כמובן שכל נתח מכל סוג בשר שהוא מגיע בגדלים שונים ובעובי שונה, על כן יש להתאים את זמני ההכנה בהתאם. 

כפי שניתן להבין, שימוש במדחום לבשר אינו רק עניין של דיוק; זהו עניין אשר חיוני לבטיחות צריכת המזון. על ידי בישול הבשר עד לטמפרטורות הפנימיות המומלצות, ניתן להפחית את הסיכון למחלות ולהבטיח שכל ארוחה שתבשל תהיה מוכנה עד לכדי שלמות. 

לא כדאי להסתמך על ניחושים או לנסות ולהבין האם הנתח מוכן רק בעזרת שימוש ברמזים חזותיים בלבד. השקיעו במד חום לבשר מומלץ, אמין ונוח, שמתאים עבורכם ושיטת הבישול שלכם, והוציאו את חוסר הוודאות מטכניקות הבישול שלכם.

מד חום לבשר מומלץ

בכל הנוגע לבחירת מד חום לבשר מומלץ, אמין ומדויק EatMeat הוא המקום עבורכם. 

שמנו כנגד עינינו סיפוק היצע נרחב ומקצועי של כלים איכותיים לחובבי בשר ולאנשי מקצוע כאחד. 

מדחומי הבשר באתרינו נבחרו בקפידה לאחר בדיקות רבות והם ידועים בדייקנות, עמידות וקלות השימוש. 

מה זה מד חום לבשר?

מד חום לבשר הוא למעשה שעון דיגיטלי או אנלוגי שמחובר למוט דק מנירוסטה. את המוט מכניסים לתוך הבשר או הדגים והוא מאפשר לשעון לקבוע את מידת החום בפנים. בכך ניתן לדעת האם האוכל בושל מספיק זמן והאם הוא מוכן לאכילה.

למה צריך מד חום לבשר?

כל מי שניסה להכין אי פעם בשר או דגים בגריל וודאי נתקל בחוסר ודאות לגבי מידת העשייה. לא תמיד ניתן לדעת האם הבשר מוכן לגמרי או שיש להשאירו על הגריל לזמן נוסף. לו היה מדובר בתנור, היה ניתן לדעת בוודאות מהי מידת החום שהבשר מקבל בעת הבישול משום שקיים שעון מובנה בתנור שיוכל להצביע על מידת החום. לעומת זאת, בגרילים רבים לא מותקנים שעונים ולכן צריך מד חום אלקטרוני לבשר שיוכל להצביע על הטמפרטורה.

דגשים חשובים לגבי שימוש נכון במד חום לבשר

ראשית, יש לוודא מראש שהשעון מכוון היטב כדי להימנע ממצב שבו הוא יציג נתונים שגויים בטעות. בנוסף, יש לבדוק היטב את הוראות ההכנה של הבשר כדי להימנע מבישול יתר ופגיעה בטעם. זכרו כי מד חום משמש אתכם בכדי להגיע לטמפרטורה הנכונה שהבשר צריך להתבשל בה. כך תוכלו לדעת בדיוק מה הטמפרטורה שבה נצלה הבשר בכל רגע נתון ולהחליט מתי להפסיק את פעולת הצלייה.

דיוק במידת העשייה של בשר

עוף או דגים איננה משימה פשוטה אך ללא ספק אפשרית. בזכות מד חום לבשר תוכלו לעקוב אחרי הליך הצלייה על מנת לוודא שאתם מקבלים את רמת הדיוק הטובה ביותר עבור הבשר שלכם. מד הטמפרטורה לבשר של inkbird מכיל את כל הפונקציות שאתם צריכים עבור הבישול ויסייע לכם להנות מארוחת בשרים יוצאת מן הכלל! אנחנו ממליצים בחום רב.

שאלות ותשובות

מד חום לבשר הוא למעשה שעון דיגיטלי או אנלוגי שמחובר למוט דק מנירוסטה. את המוט מכניסים לתוך הבשר או הדגים והוא מאפשר לשעון לקבוע את מידת החום בפנים. בכך ניתן לדעת האם האוכל בושל מספיק זמן והאם הוא מוכן לאכילה.
כל מי שניסה להכין אי פעם בשר או דגים בגריל וודאי נתקל בחוסר ודאות לגבי מידת העשייה. לא תמיד ניתן לדעת האם הבשר מוכן לגמרי או שיש להשאירו על הגריל לזמן נוסף. לו היה מדובר בתנור, היה ניתן לדעת בוודאות מהי מידת החום שהבשר מקבל בעת הבישול משום שקיים שעון מובנה בתנור שיוכל להצביע על מידת החום. לעומת זאת, בגרילים רבים לא מותקנים שעונים ולכן צריך מד חום אלקטרוני לבשר שיוכל להצביע על הטמפרטורה.
מד חום לבשר הוא למעשה שעון דיגיטלי או אנלוגי שמחובר למוט דק מנירוסטה. את המוט מכניסים לתוך הבשר או הדגים והוא מאפשר לשעון לקבוע את מידת החום בפנים. בכך ניתן לדעת האם האוכל בושל מספיק זמן והאם הוא מוכן לאכילה.
מד חום לבשר אינו מיועד רק לעבודה עם בשרים אלא גם לדגים ועופות. כמו כן, שימו לב כי תוכלו לבחור אם להתאים את השעונים על גבי המד בצורה המותאמת למידות צלזיוס או פרנהייט. במדי חום רבים קיימת אפשרות לתאורה בכדי שתוכלו להשתמש במוצר גם בשעות הערב והלילה.
סל הקניות
סל הקניות שלך ריקמעבר לחנות
דילוג לתוכן