loader image

סטייק טונה

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

30-60 דקות

רמת קושי

בינוני

מצרכים: 

סטייק טונה בעובי 2.5-5 ס”מ   

מלח 

פלפ שחור גרוס 

עשבי תיבול : טימין, פטרוזיליה, שמיר 

 

אופן ההכנה : 

מתבלים את הטונה במלח ופלפל  

מניחים את הטונה בשקית ואקום מוסיפים כפית שמן זית ואת עשבי הטיבול שבחרתם ומשרים לחצי שעה במקרר מקסימום לילה שלם  

מניחים את הסו וויד בפיילה ומפעילים לטמפרטורה של בין 40-55 מעלות תלוי במידת העשייה  

מניחים את שקית הוואקום עם הטונה באמבט הסו וויד בין חצי שעה לשעה תלוי בעובי הטונה 

2.5 ס”מ 30-45 דק         5 ס”מ 45דק-שעה  

לאחר הבישול בסו וויד מוציאים את נתח הטונה בזהירות מהשקית ואקום מניחים את מגבת נייר ובעדינות מייבשים את הטונה 

 

עכשיו אפשר לאכול בשתי דרכים: 

לצנן את הטונה במקרר ולאכול קר . 

לצפות את הטונה בפלפל או שומשום שחור או בעשבי טיבול לפי בחירה ולצרוב על מחבת רותחת כחצי דקה על כל צד. 

 

מידות עשיה טונה בסו וויד : 

40.5- נא , מומלץ להגיש קר  

43.4  מבושל אבל לח , מומלץ לצרוב 

46  בשרי , מומלץ לצרוב 

49  מוצק שווה לסטייק וול דאן 

54.5  טונה מתפוררת ויבשה כמו טונה בקופסאת שימורים