loader image

עוף מטוגן

זמן הכנה

30 דקות

זמן בישול

3 שעות

רמת קושי

בינוני

הרבה אנשים רוצים להכין עוף מטוגן אבל תמיד יוצא להם יבשחסר טעם ולא קריספי בגלל טיגון יתר או סדר פעולות לא נכון במתכון הזה נלמד אתכם איך להכין עוף מטוגן עסיסי וקריספי כמו במסעדות שאתם מכירים. 

 

מצרכים לעוף: 

6 שוקיים ו 6 ירכיים 

ארבע כפות פפריקה 

כף פלפל שחור 

כף אבקת בצל 

כף אבקת ג'ינג'ר(זנגביל) 

כף אבקת חרדל 

חצי כף בזיליקום טרי 

שתי כוסות קמח 

כף מלח 

כף אבקת שום 

כף צילי גרוס 

כף טימין יבש או טרי 

חצי כף אורגנו 

חצי ליטר ריויון 

ליטר שמן לטיגון 

 

אופן ההכנה: 

ממלאים אמבט מים מניחים את הסו וויד ומכוונים ל 70 מעלות. 

מסדרים את העוף בשכבה אחידה בשקית וואקום מוסיפים מלח פלפל ואוטמים 

מכניסים לאמבט מים למשך 3 שעות . 

לאחר מכן מעבירים למי קרח ל 15 דקות כדי להוריד את הטמפרטורה של העוף כדי שבאת הטיגון לא יעבוד מידת עשייה ויהיה יבש. 

מערבבים את כל המרכיבים היבשים. 

טובלים את העוף בתבלינים לאחר מכן בריויון ואז עוד פעם בתבלינים. 

נותנים לעוף לנוח 5 דקות שהציפוי יתייבש. 

מחמים שמן לטמפרטורה של 200 מעלות ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב פעולה זאת אמורה לקחת כ 2-3 דקות. 

מניחים על נייר סופג לייבוש השמן והנה לכם עוף מטוגן עסיס וקריספי כמו שאתם מכירים