loader image

פיקנייה וסלט ירוקים

זמן הכנה

20 דקות

זמן בישול

8 שעות

רמת קושי

קל

נתח פיקנייה עסיסי בתיבול גס מוגש לצד סלט ירוקים עשיר 

 

מצרכים לפיקנייה: 

גוש פיקיניה שלם 

תערובת תבלינים הכוללת: מלח גס, פפריקה חריפה, פלפל שחור, טימין, ראס אל חנות, פלפל קאיין 

שמן זית 

מצרכים לסלט ירוקים: 

ראש ברוקולי 

עלי בייבי  

רבע כוס אפונה  

חצי אבוקדו 

שמן זית 

מלח פלפל לפי הטעם 

חצי לימון 

 

אופן הכנת הפיקנייה 

לחמם אמבט מים לסו וויד לטמפרטורה ל 58 מעולת 

לערבב את כל התבלינים והשמן זית ביחד עד לקבלת משחה  

למרוח היטב את התערובת על הפיקנייה 

להכניס לשקית ואקום ולאטום 

להכניס לאמבט הסו וויד למשך 8 שעות 

לאחר 8 שעות מוציאים את הנתח משקית הואקום חורצים את הצד של השומן ומייבשים את הנתח טוב  

לאחר מכן צורבים טוב את הנתח עם דגש על הצד של השומן  

יש להגיש בפרוסות דקות ולא לשכוח לפרוס נגד כיוון הסיבים לקבלת ביס רך וטעים. 

אופן הכנת הסלט ירוקים: 

מרתיחים סיר אם מים. 

מפרקים את הברוקולי וחולטים אותו כ-7 דקות עד לריכוך קל 

לאחר מכן מבשלים את האפונה במים חמים כ-5 דקות עד שהיא מוכנה. 

בקערה מניחים את העלי בייבי , האבוקדו הפרוס לרצועות , האפונה והברוקולי.  

מתבלים במלח פלפל ולימון מערבבים קלות.  

לבסוף מוסיפים את השמן זית נותנים עוד ערבוב קטן והלט מוכן.