loader image

פריים ריב ופירה חלבי

זמן הכנה

20 דקות

זמן בישול

5 שעות

רמת קושי

בינוני

נתח פריים ריב רך ועסיסי מוגש לצד פירה תפוחי אדמה חלק וחלבי 

 

מצרכים לפריים ריב: 

2.5 קילו פריים ריב 

שליש כוס פלפל שחור טרי 

חצי כוס רוזמרין קצוץ דק 

חצי כוס שום טרי כתוש 

חצי כוס מלח גס איכותי 

רבע כוס שמן זית 

מצרכים לפירה: 

קילו תפוחי אדמה 

120 מ”ל חלב חמים 

150 גרם חמאה חתוך לקוביות 

2 כפות מלח 

 

אופן הכנת הפריים ריב: 

מוציאים את הנתח מהמקרר ומטמפררים אותו לטמפרטורת חדר 

בקערה מערבבים את כל המרכיבים ומורחים על הנתח, יד לדאוג שתערובת התבלינים מכסה את כל הנתח שהטעם יחדור לכל הבשר באופן שווה 

מניחים את הסו וויד באמבט מים ומכוונים ל53 מעלות  

מניחים את הנתח בשקית ואקום ואוטמים 

מניחים את הנתח באמבט המים שהגיע ל 53 מעלות ומבשלים למשך 5 שעות על להגעת הנתח למידת מידיום רייר  

לאחר הבישול מוציאים את הנתח מהשקית ומחממים תנור ל 200 מעלות 

מניחים במגש ושמים בתנור למשך 20 דק לקבלת השחמה של הנתח 

לאחר מכן נותנים לבשר לנוח עשר דקות כדי לתל למיצים להישאר בבשר  

הנתח מוכן אפשר לפרוס ולאכול רק לא לשכוח לפרוס נגד הסיבים לקבלת ביס רך וטעים 

 

אופן הכנת הפירה: 

מקפלים את תפוחי האדמה ומניחים בסיר אם מים קרים. 

מוסיפים את המלח מכסים בנייר כסף ומעלים על הגז. 

לאחר כ חצי שעה יש לבדוק את התפוחי אדמה, דוקרים את תפוחי האדמה אם סכין אם אין התנגדות מצד התפוח אדמה שהסכין תעבור בו הוא מוכן. 

מסננים את התפוחי אדמה. 

בסיר נפרד מחמים קלות את החלב וכאשר הוא חמים מכניסים את תפוחי האדמה ואתה החמאה הקרה ומתחילים למעוך עד לקבלת קרם אחיד. 

מתקנים טעמים בעזרת מלח והפירה מוכן.