פריים ריב ופירה חלבי
נתח פריים ריב רך ועסיסי מוגש לצד פירה תפוחי אדמה חלק וחלבי.
מצרכים לפריים ריב:
- 2.5 קילו פריים ריב
- שליש כוס פלפל שחור טרי
- חצי כוס רוזמרין קצוץ דק
- חצי כוס שום טרי כתוש
- חצי כוס מלח גס איכותי
- רבע כוס שמן זית
מצרכים לפירה:
- קילו תפוחי אדמה
- 120 מ”ל חלב חמים
- 150 גרם חמאה חתוך לקוביות
- 2 כפות מלח
אופן הכנת הפריים ריב:
- מוציאים את הנתח מהמקרר ומטמפררים אותו לטמפרטורת חדר.
- בקערה מערבבים את כל המרכיבים ומורחים על הנתח, יש לדאוג שתערובת התבלינים מכסה את כל הנתח שהטעם יחדור לכל הבשר באופן שווה
- ממלאים מיכל מים, מניחים את הסו ויד ומכוונים ל53 מעלות.
- מניחים את הנתח בשקית ואקום לסו ויד ואוטמים.
- מניחים את הנתח במיכל סו ויד מלא במים שהגיע ל 53 מעלות ומבשלים למשך 5 שעות על להגעת הנתח למידת מידיום רייר.
- לאחר הבישול מוציאים את הנתח מהשקית ומחממים תנור ל 200 מעלות.
- מניחים במגש ושמים בתנור למשך 20 דק לקבלת השחמה של הנתח.
- לאחר מכן נותנים לבשר לנוח עשר דקות כדי לתל למיצים להישאר בבשר.
- הנתח מוכן אפשר לפרוס ולאכול רק לא לשכוח לפרוס נגד הסיבים לקבלת ביס רך וטעים.
אופן הכנת הפירה:
- מקפלים את תפוחי האדמה ומניחים בסיר עם מים קרים.
- מוסיפים את המלח מכסים בנייר כסף ומעלים על הגז.
- לאחר כחצי שעה יש לבדוק את התפוחי אדמה, דוקרים את תפוחי האדמה אם סכין אם אין התנגדות מצד התפוח אדמה שהסכין תעבור בו הוא מוכן.
- מסננים את התפוחי אדמה.
- בסיר נפרד מחמים קלות את החלב וכאשר הוא חמים מכניסים את תפוחי האדמה ואתה החמאה הקרה ומתחילים למעוך (אפשר למעוך בעזרת מכשיר ייעודי למעיכת תפוחי אדמה) עד לקבלת קרם אחיד.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים הכל בתנועת קיפול עד שהחמאה נמסה.
- מתקנים טעמים בעזרת מלח וחמאה והפירה מוכן.
בתאבון