משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

אסאדו עסיסי במעשנה

זמן הכנה

30 דקות

זמן בישול

6-8 שעות

טמפרטורה

110 מעלות

רמת קושי

בינוני

לא הרבה יודעים אבל אסאדו היא שיטת צליית בשר המגיעה מדרום אמריקה ולא שם של נתח כמו שהרבה חושבים.

בשיטה זו מניחים נתח בשר מעל אש לזמן רב לצלייה איטית, באמריקה הדרומית שיטה זו לא מתייחסת לסוג ספיצפי של בשר אבל בישראל אנשים מייחסים אותה בדרך כלל לנתחי בקר שצורכים בישול ארוך כמו קשתית, שפונדרה או בריסקט.

אילו צ’אנקים למעשנה מומלצים לעישון בשר ואיך זה משפיע על הטעם של הבשר?
עישון בשר אסאדו זו אומנות הכוללת בחירה קפדנית של צ’אנקים למעשנה, לכל עץ יש את המאפיינים שלו שיתנו טעם ייחודי לבשר וישפיע על פרופיל הטעמים של המנה.
צאנקים למעשנה אלון: מציע עישון מאוזן המשפר את טעמו הטבעי של הבשר, עוצמת העישון שלו מתונה ומאפשרת חיבור טוב עם טעמי הבשר.
צ’אנקים למעשנה דובדבן: לצ’אנקים יש מתיקות עדינה והם מעניקים טעם עדין ומעט פירותי לבשר. עוצמת העישון היא קלה ומיועד למי שמעוניין בעישון קליל יותר.
צ’אנקים למעשנה פקאן: עץ הפקאן מציע טעם עשיר ואגוזי המשתלב מעולה עם נתחים שונים של בקר, צ’אנקים אלו מגשרים על הפער בין עישון קליל לבין עישון חזק ובדרך כלל הם הבחירה המומלצת עבור נתחים שונים.

באיזה תיבול מומלץ להשתמש לפני עישון הבשר?
התיבול לבשר האסאדו לפני העישון לרוב יהיה מינימלי בכדי לא לפגוע בטעמים הטבעיים של הבשר, בדרך כלל עדיף להשתמש בתערובת של מלח גס ופלפל שחור וניתן גם להוסיף אבקת שום, תיבול זה מעצים את הטעמים הטבעיים של הבשר ושומרת אל אוטנתיות של חווית האסאדו.
כמובן שניתן גם להוסיף תבלינים נוספים לטעמכם על מנת לתת לבשר טעם ייחודי שאתם אוהבים.

איך להגיע לתוצאות טובות יותר בעת עישון אסאדו?
בכדי להגיע לתוצאות טובות בעת עישון אסאדו נדרשת סבלנות רבה ובקרה תמידית על הטמפרטורה של הבשר.
תהליך העישון אמור להיות בטמפרטורות נמוכות לזמן ממושך לעיתים כמה שעות על מנת להגיע לתוצאה הרצויה, בזמן העישון הקולגן בבשר מתפרק וכתוצאה מכך הבשר יוצא עסיסי ורך יותר.
בנוסף בקרה תמידית על הטמפרטורה חיונית למניעת בישול יתר של הבשר או לחילופין שהבשר לא יהיה עשוי כמו שצריך, על מנת להיות בבקרה תמידית על טמפרטורת הבשר ניתן להשתמש ב מדי החום של חברת אינקבירד וככה תוכלו לדעת את הטמפרטורה בטלפון שלכם בכל זמן נתון.
שילוב של שני האלמנטיו הללו תורמים לאיכות ולטעם עשיר ויוצא דופן של הבשר.

 

מצרכים:

כ4-5 קילו קשתית או שפונדרה

צ’אנקים למעשנה (לטעמכם )

ראב לבשר (לטעמכם)

אופן הכנה:

1.לוקחים את הנתח מנקים אותו משומן מיותר ועוטפים אותו בראב לבשר שהכנתם מראש, או שניתן לרכוש מאיתנו ומכניסים למקרר ל 24 שעות.

2. לאחר 24 שעות מדליקים את המעשנה מחממים ל 110 מעלות ומכניסים את הצ’אנקים למעשנה  בטעם האהוב עליכם.

3.לאחר שמעשנה הגיע לטמפרטורה הרצויה מכניסים את הנתח עד שיגיע לטמפרטורה פנימית של 65 מעלות (כ-5 שעות).

*(ניתן לבדוק את הטמפרטורה הפנימית בזמן חי על ידי מדי החום של חברת אינקבירד).

4.מוציאים את הנתח מהמעשנה עוטפים אותו בנייר קצבים ונייר אלומיניום ומחזירים למעשנה לעוד כשעתיים עד שהבשר רך.

5.מוציאים את הבשר מהמעשנה ונותנים לו לנוח כ 20 דקות .

6.פורסים ואוכלים, בתאבון.

 

רוסטביף

רוסטביף מצרכים: 1.5 קילו שייטל כף וחצי פלפל שחור כף זרעי חרדל חצי כפית זרעי כמון חצי כפית זרעי כוסברה מלח אופן ההכנה: ממלאים מיכל

קרא עוד »

פיקנייה וסלט ירוקים

פיקנייה וסלט ירוקים נתח פיקנייה עסיסי בתיבול גס מוגש לצד סלט ירוקים עשיר מצרכים לפיקנייה: גוש פיקיניה שלם תערובת תבלינים הכוללת: מלח גס, פפריקה חריפה,

קרא עוד »
סל הקניות
סל הקניות שלך ריקמעבר לחנות