משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

גזרים בגלייז מתקתק

זמן הכנה

5 דקות

זמן בישול

60 דקות

טמפרטורה

84 מעלות

רמת קושי

קל

סו ויד זו דרך נפלאה לבשל הרבה סוגי מזון ובמיחד ירקות אשר הבישול בסו ויד מפיק מהם את המיטב מבחינת טעם, מרקם וערכים תזונתיים, אבל אחד הירקות שאני יותר אוהב לבשל בסו ויד זה גזר uמבחינתי הוא בראש הרשימה.
כאשר מבשלים אותו בשקיות ואקום למזון עם מעט חמאה, סוכר ומלח אז הטעם הטבעי של הגזר מתעצם לגרסה מתוקה יותר, חזקה יותר וטובה יותר.
בניגוד לחלבון בשר שמתבשל במלואו בטמפרטורות של 60-74 מעלות צלסיוס וגרומות לו להתפרק ירקות מכילים פקטין, מעין דבק שמחזיק את התאים שלו ביחד שומר אתם יציבים, ולא מתפרק עד ל84 מעלות צלסיוס.
זאת אומרת שאם תרצו תוצאה מושלמת ורכה לכל ירק שתכינו בסו ויד שימו לב שהטמפרטורה לא עוברת את ה 84 מעלות צלסיוס.

 

רוצים לראות עוד מתכוני סו ויד? היכנסו >>

 

המתכון הזה מדבר על גזרים אבל במידה וגזרים זה לא הדבר האהוב עליך אפשר לשנות אותם ל

  • צנוניות קטנות
  • בצל קטן כמו שאלוט או פנינה
  • לפט קטנה וקלופה
  • לב ארטישוק חתוך לרבעים

מצרכים:

  • בייבי גזר שלם מקולף ושטוף היטב (כ450 גרם)
  • 30 גרם חמאה ללא מלח
  • 12 גרם סוכר (כף אחת)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • מעט מטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

אופן ההכנה:

  • מלאו מיכל סו ויד במים, הכניסו את הסו ויד למיכל ותכוונו את המכשיר ל84 מעלות צלסיוס למשך שעה.
  • בינתיים עד שהמים מתחממים שימו את הגזר, החמאה, הסוכר, המלח, הפלפל שחור והפטרוזיליה (אופציונלי) בשקיות ואקום למזון ואיטמו בעזרת מכונת ואקום.
  • מכניסים את השקית עם הגזרים למיכל ומבשלים למשך שעה עד לריכוך מלא.
  • כעט הגזרים מוכנים עטופים בגלייז מתקתק וטעים, ניתן לשמור במקרר עד לשבוע.

בתאבון 🙂

 

 

תירס וחמאה בסו ויד

תירס וחמאה אוהבי תירס ורוצים להכין את התירס המושלם, בעזרת שיטת הבישול בוואקום תוכלו להגיע לתוצאות מדהימות של תירס חם ועסיסי מצופה בחמאה ועישבי תיבול.

קרא עוד »
סל הקניות
סל הקניות שלך ריקמעבר לחנות