משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

Nose To Tail- חדשנות קולינרית יצירתית

בעולם של חקר הקולינריה קיימת פילוסופיה שאומרת גם לתת כבוד לבעל החיים וגם לצמצם את זריקת חומרי הגלם כמה שיותר, בישול nose to tail זו שיטה שאומצה על ידי שפים עם תשוקה לקיימות ומקסום טעמים המאפשרת שימוש מעבר לנתחים המסורתיים כדי להציג את מגוון הטעמים העשיר שיש לכל חלק של בעל החיים להציע.
בואו נצא למסע אחר אומנות nose to tail ונגלה כל מה שיש לשיטה זו להציע.

המהות של בישול nose to tail:

בישול בשר nose to tail הוא דרך בישול שמאתגרת את הגישה המקובלת לצריכת בשר, במקום להתמקד אך ורק בנתחים הראשיים שיטה זו מזמינה אתכם לחקור את כל חלקי החיה תוך שימוש בכל איבר, שריר ועצם כדי ליצור סימפוניה של טעמים.
על ידי אימוץ גישה זו השפים עושים כבוד לחיה ומפגינים הערכה עמוקה לכל חלקיה.

חלקים חדשים, טעמים חדשים:

גישת הבישול nose to tail היא האומנות של הפיכת נתחים פחות קונבנציונלים ליצירת מופת קולינרית, שיטה זו דורשת הבנה עמוקה וחדה של השף באנטומיה של החיה, ודרך זו מאפשרת לשפים לפתוח את הטעמים והמרקמים הייחודיים שקיימים בחיה.
לפי גישה זו כל חלק בחיה תורם חלק לחוויה קולינרית ולאוכל מגוון בעל טעמים ומרקמים חדשים ובלתי נשכחים.

זבל לאחד זהב לאחר:

החלקים שבדרך כלל זורקים ולא משתמשים כמו לב, ריאות, כבד וכו משחקים תפקיד עיקרי בגישת הבישול nose to tail, חלקים אלה בדרך כלל עשירים בחומרים מזינים והם תופסים את מרכז הבמה ומציגים טעמים ייחודיים משלהם כאשר הם מטופלים בהבנה ומיומנות רבה.
פטה כבד, קבב לבבות ותבשילי כליות הופכים את החלקים הפחות רצויים למאכלים טעימים, מגוונים ועשירים בטעם .

חדשנות קולינרית יצירתית:

הלב של בישול הבשר בגישת nose to tail טמון ביצירתיות שהיא מביאה, שפים שמאמצים את השיטה הזו מתענגים על האתגר להפוך את כל מה שנחשב לפחות טוב ואיכותי ונצחונות קולינריים.
ים אם מדובר בהפיכת זנב שור בבישול איטי לתבשיל עשיר וקטיפתי או בצלייה של חלקי טלה לא רגילים, גישה זו מציגה את היצירתיותף המרצועיות וכושר ההמצאה של השפים מול האתגרים הקולינרים.

Nose To Tail מסורת קולינרית מגוונת:

בעוד שבישול בגישת nose to tail תפס תאוצה רבה במטבחיים העכשווים שורשיו דווקא משתרעים אל תוך המטבחים המסורתיים ברחבי העולם, בעבר העושר של הבשר לא היה כמו היום ולכן מי שבישל באותה תקופה השתדל לזרוק כמה שפחות על מנת למקסם את חומרי הגלם ולכן הם היו חייבים להתשמש בכל חלקי החיה ולפתח את היצירתיות שלהם על מנת ליצור אוכל טעים ומזין שעד היום אנשים אוהבים ואוכלים.
כיום המום שפים שואבים השראה ממסורות קולינריות מגוונות על מנת להציג את הפוטנציאל העולמי של הnose to tail.

אתגרים ותמלוגים:

בישול בגישת nose to tail מלא באתגרים, חינוך הסועדים לגבי הערך של החלקים הלא רגילים החיה יכול להווה מכשול בדרך להכין את המנה המושלמת שהסועד יאכל, עם זאת התמלוגים עולים בהרבה על האתגרים, שפים מוצאים סיפוק רב בהצגת מנות המציגות את רוחב הטעמים שהחיה יכולה להציע, בנוסף הם יוצרים קשר יותר עמוק בין הסועד לצלחת שלו.

 

לסיכום בישול בשר בגישת nose to tail הוא מסע קולינרי שחוגג את השימוש בכל חלקי החיה, ומכבד כל חלק בכבוד ותחכום.
מעבר לצריכת בשר בגישה זו, היא מציגה את יכולתו של השם להפוך נתחים וחלקים צנועים ופשוטים למנות יוצאות דופןף מכיוון שבישול nose to tail ממשיך לכבוש את דמיונם של השפים והסועדים כאחד, היא עובדת לא רק כטכניקת בישול אלא כפילוסופיה המקדמת קיימות, חקר טעמים וחיבור עמוק למקוא האוכל שלנו.

 

 

 

 

סל הקניות
סל הקניות שלך ריקמעבר לחנות