מי מאיתנו לא אוהב מק אנד צ’יז, הטעם העשיר של הגבינות שנמתח בכל ביס וביס, ממש חוויה שאין כמותה.
אז הרשו לי להציג מתכון למק אנד צ’יז עם טוויסט קטן שישנה לכם את כל חווית האכילה שאתם מכירים, אז חממו את הגריל ובואו נתחיל.
ציוד:
- גריל גז
- קופסאת עישון
- שבבי עישון
רכיבים:
- 4 כפות חמאה
- 4 כפות קמח
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 3 כוסות חלב
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות סרירצ’ה (לא חובה)
- 2 כוסות צ’דר
- 2 כוסות גאודה מעושנת
- 1 קילו מקרוני לא מבושל
אופן ההכנה:
- בתור התחלה יש לחמם את הגריל לחום של 190 מעלות ולהשאיר את המבערים על עוצמה נמוכה (במידה ולא צריך עדיף לא להדליק את כולם), ולהכין קופסאת עישון עם השבבים האהובים עליכם.
- לוקחים סיר, מכניסים אליו את החמאה וממיסים אותה על חום בינוני, מוסיפים את הקמח עד לקבלת עיסה חלקה ומבשלים עד לקבלת ריח אגוזי אל לא שחום ושרוף, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים את החלב והשמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות עד שמסמיך מעט.
מוסיפים את הסרירצ’ה והמלח מערבבים ואז מוסיפים חצי מכמות הצ’דר והגאודה ומערבבים עד לקבלת רוטב חלק וסמיך. - לוקחים את המקרוני (הלא מבושלים) ומניחים בתבנית כסף חד פעמית ויוצקים את הרוטב מעל, מערבבים עד שהרוטב מצפה את כל המקרוני ומפזזרים מעל את הגבינה שנשארה באופן אחיד מעל קל המקרוני.
מכסים הייטב בנייר כסף ,מניחים על החלק העליון של הגריל (לא על האש ישירות), סוגרים את הגריל ונותנים לזה להתבשל במשך חצי שעה עד שזה אל דנטה. - כעט מכניסים את קופסאת העישון לגריל, מסירים את נייר הכסף ונותנים לזה להתבשל ולהתעשן במשך עוד 10 דקות שהגריל סגור על מנת שיקבל את הטעמים של העישון.
- לאחר שעבר ה10 דקות הפסטה מוכנה כעט ניתן להוציא את הפסטה ולהתחיל לאכול.
בתאבון 🙂