משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

נתחי בקר ברוטב טריאקי ושומשום בסו ויד

זמן הכנה

25 דקות

זמן בישול

120 דקות

טמפרטורה

57 מעלות צלסיוס

רמת קושי

בינוני

שיטת הסו ויד מאפשרת לנו להכין נתחי בקר ברמה גבוהה, תוך שמירה על עסיסיות ורכות הבשר. בשילוב עם רוטב טריאקי עשיר ושומשום קלוי, מתקבלת מנה בעלת טעמים אסייתיים עמוקים ומורכבים. טכניקה זו מבטיחה בישול אחיד וספיגה מיטבית של הטעמים לתוך הבשר, ליצירת חוויה קולינרית יוצאת דופן.

מרכיבים (ל-4 מנות):

  • 800 גרם נתח בקר (סינטה או פילה), חתוך לקוביות בגודל 5 ס”מ
  • 120 מ”ל רוטב טריאקי איכותי
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף ג’ינג’ר טרי, מגורר
  • 2 כפות יין אורז (מירין)
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 2 כפות שומשום קלוי, לקישוט
  • 2 בצל ירוק, קצוץ דק, לקישוט

ציוד:

הוראות הכנה:

  1. הפעילו את מכשיר הסו ויד וכוונו אותו ל-57 מעלות צלזיוס למידת עשייה מדיום-רייר, או 60 מעלות למדיום.
  2. בקערה קטנה, ערבבו את רוטב הטריאקי, שמן השומשום, הסוכר החום, השום הכתוש, הג’ינג’ר המגורר, יין האורז, חומץ האורז והפלפל השחור.
  3. הניחו את קוביות הבקר בשקית ואקום לבישול. צקו את תערובת הרוטב מעל הבשר ואטמו, למי שאין מכונת וואקום שיכולה לאטום נוזלים, ניתן להכניס למקפיא לחצי שעה על מנת לוואקם את השקית כמו שצריך ללא בריחת נוזלים.
  4. הכניסו את השקית במי הסו ויד ובשלו למשך 120 דקות.
  5. כ-10 דקות לפני סיום הבישול, קלו את גרעיני השומשום במחבת יבשה על להבה בינונית עד להזהבה קלה. הניחו בצד.
  6. בתום הבישול, הוציאו את השקית מהמים והניחו לה לנוח למשך 5 דקות.
  7. בינתיים, חממו מחבת ברזל ייצוק על להבה גבוהה.
  8. הוציאו את נתחי הבקר מהשקית ושמרו את הרוטב. ייבשו את הבשר בעדינות בנייר סופג.
  9. צרבו את נתחי הבקר במחבת החמה למשך כ-30 שניות מכל צד, עד לקבלת קרום חום ופריך.
  10. העבירו את הבשר הצרוב לצלחת הגשה.
  11. צקו את הרוטב מהשקית למחבת וחממו על להבה בינונית-גבוהה עד לסמיכות קלה, תוך כדי ערבוב מתמיד (כ-2-3 דקות).

הגשה: מזגו את הרוטב המצומצם מעל נתחי הבקר. פזרו מעל את השומשום הקלוי והבצל הירוק הקצוץ. הגישו מיד לצד אורז לבן מאודה או אטריות אודון.

בתאבון 🙂

עוגת שוקולד וקפה בסו ויד

אחד השילובים האהובים עלי זה השילוב בין שוקולד לקפה, המתיקות של השוקולד ביחד עם המרירות של הקפה יוצרים ביחד שילוב טעמים שאין כמותו. אז ישבתי

קרא עוד »

אסאדו עסיסי במעשנה

לא הרבה יודעים אבל אסאדו היא שיטת צליית בשר המגיעה מדרום אמריקה ולא שם של נתח כמו שהרבה חושבים. בשיטה זו מניחים נתח בשר מעל

קרא עוד »
סל הקניות
סל הקניות שלך ריקמעבר לחנות