בעולם התענוגות הקולינריים בודדות המנות המציעות את החיבוק המנחם של הפירה הקרמי והחמאתי וללא ספק מרגיע את הנפש, ויש לו כבר מזמן מקום יקר על שולחן האוכל שלנו, אבל מה אם אספר לכם שיש טכניקה שמשנה את המשחק כולה ויכולה לקחת את הקלאסיקה האהובה הזאת לגבהים חדשים.
שיטת הבישול סו ויד הולכת לשנות לכם את כל מה שידעתם על הכנת פירה.
5 סיבות למה כדי להכין פירה בסו ויד
בישול מדוייק:
סו ויד מאפשר דיוק שאין שני לו, כאשר מכינים פירה בשיטה המסורתית בקלות אפשר לבשל אותם יתר על המידה או לבשל אותם פחות ממה שצריך ועקב זה יוצא לנו פירה דביק או גושים שלא כיף לאכול, בעזרת סו ויד אפשר להגדיר טמפרטורה וזמן מדוייקים וכך להבטיח שתפוחי האדמה יתבשלו בצורה מושלמת ומדוייקת בכל פעם ללא ניחושים.
שימור ושיפור טעמים:
בישול תפוחי אדמה במים יכול לגרום לאיבוד חלק מהטעמים הטבעיים והערכים התזונתיים של תפוחי האדמה לתוך מי הבישול, לעומת זאת בישול בסו וידשומר על האלמנטים החיוניים האלו וכתוצאה מכך הפירה עם טעם עז ועשיר יותר של תפוחי אדמה.
המרקם המושלם:
בעזרת שיטת הסו ויד ניץן ליצור מרק חלק כמשי בפירה, על ידי בישול עדין ואחיד של תפוחי האדמה ופירוק העמילנים שנמצאים בתפוח אדמה בצורה אחידה נוצרת תחושה קטיפטית שקשה להשיג בשיטות הבישול המסורתיות, זהו סוג של מרקם ייחודי שהופך כל ביס לשלמות.
אין מקום לטעויות:
אחד ההיתרונות המשמעותיים ביותר של הסו ויד הוא שהוא מציע חלון רחב של גמישות בזמנים ונורא קשה לטעות בזמן הבישול כמו בשיטות המסורתיות של הכנת תפוחי האדמה.
בניגוד לבישול בסיר עם מים ששם צריך לשים לב כל הזמן לתפוחי אדמה שלא מבושלים יתר על המידה או לחילופין לא מוכנים מספיק בשיטת הבישול סו ויד תפוחי האדמה יכולים להישאר בשקית הואקום בתוך המים למשך זמן רב מבלי להתפשר על האיכות מה שהופך לשיטה האידיאלית עבור מטבחים בעלי הכנות מרובות.
אתה קובע את הטעם:
פירה בסו ויד הוא מקום ליצירתיות, בגלל שתפוחי האדמה מתבשלים בתוך שקית ואקום ניתן להוסיף לתוך השקית עשבי טיבול, שוםף תבלינים וכ’ו וככה לתת לטעמים האחרים לבלוט יותר, השקית האטומה מבטיחה שהטעמים האלו נספגים לחלוטין בתוך תפוחי האדמה.
אז אחרי כל ההיתרונות שקראתם אני בטוח שיש לכם חשק לפירה קרמי וחמאתי בסו ויד אז הנה לכם מתכון מפורט שתוכלו להכין בקלות בבית
מרכיבים:
- 2 קילו תפוחי אדמה לפירה (מומלץ להשתמש בזני באטר או ראטה אבל לא חובה)
- 300 גרם חמאה (ניתן להשתמש ביותר, לפי הטעם)
- חצי כוס שמנת מתוקה
- מלח ופלפל לבן לפי הטעם
אופן ההכנה:
- ממלאים מיכל סו ויד, מכניסים מכשיר סו ויד ומפעילים לטמפרטורה של 90 מעלות צלסיוס.
- מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות.
- מכניסים את תפוחי האדמה לגליל שקיות ואקום ואוטמים בעזרת מכונת ואקום ביתית.
- לאחר שהמים הגיעו לטמפרטורה הרצויה מכניסים את תפוחי האדמה למיכל המים ל 60-90 דקות ומניחים עליהם משקולות לסו ויד על מנת שתפוחי האדמה לא יצופו.
- לאחר שתפוחי האדמה מוכנים לוקחים סיר שופכים לתוכו את השמנת המתוקה ומרתיחים אותה על אש קטנה עד שהיא חמה.
- בעזרת מועך תפוחי אדמה מועכים את תפוחי האדמה לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
- לוקחים את החמאה חותכים לקוביות קטנות מוסיפים לסיר ומתחילים לערבב את כל התערובת בתנועות קיפול ( ניתן להשתמש בלקקן לתוצאה מושלמת).
- לאחר קבלת תערובת אחידה וחלקה טעמים ומתקנים מרקם וטעמים, אפשר להוסיף עוד שמנת לקבלת מרקם חלק יותר או עוד חמאה לקבלת טעם חמאתי יותר.
בתאבון 🙂