לפלאן קרמל קיימות מספר גרסאות וצורות הכנה שונות, אם תרצו לפנק את בלוטות הטעם שלכם בסיממפוניה של טעמים עם פלאן אגוזי לוז אז הגעתם למקום הנכון.
היצירת מופת הקולינרית הזאת המשלבת אגוזי לוז וקרמל תרים אתכם לגבהים חדשים בעזרת המרקם האוורירי שלה והטעמים העזים והמדוייקים שיוצרים פיצוץ טעמים בפה.
אז אחרי שגיריתם את בלוטות הטעם שלכם הגיעה שלב ההכנה:
מרכיבים:
לפלאן אגוזי לוז:
- 397 גרם חלב מרוכז (פחית)
- 350 גרם חלב
- 4 ביצים
- 2 כוסות אגוזי לוז מרוסקים
לקרמל:
- חצי כוס מים
- כוס סוכר
אופן הכנה:
לקרמל:
- מערבבים בסיר קטן את הסוכר והמים עד שזה מגיע לרתיחה.
- לאחר מכן מנמיחים את האש ומבשלים למשך 7 דקות עד להזהבה של הסוכר
- מסירים מהאש ומוזגים שכבה דקה לצנצנות מייסון רחבות המיועדות לקינוחים
- מניחים בצדד עד שיתקרר ללא כיסוי.
לפלאן אגוזי לוז:
- ממלאים אמבט מים ומפעילים את הסו ויד ל 83 מעלות צלסיוס
- בינתיים לוקחים קערה שופכים אליה את החלב הרגיל, החלב המרוכז ואגוזי הלוז ומתחילים לערבב
- תוך כדי ערבוב מוסיפים את הביצים עד שכל הבלילה מעורבבת בצורה אחידה וחלקה.
- לוקחים את הבלילה ושמים בצנצנות עם הקרמל ואוטמים
- מכניסים למיכל לבישול של הסו ויד למשך שעה וחצי.
לאחר שעבר שעה וחצי ניתן להוציא את הצנצנות מהסו ויד ולתת להם לנוח ולהתקרר על השיש, כעט בעזרת סכין קטנה מפרידים את הפלאן מהשוליים הופכים לצלחת ונהנים מכל ביס.
בתאבון 🙂