שימוש נכון בסו ויד

מכשיר הסו ויד הומצא לפני כמה שנים לאחר ששפים שעבדו במסעדה בדרום צרפת התאכזבו משיטות הבישול הנפוצות שגרמו למנת הבית שלהם, שכללה כבד אווז, להתפרק ולאבד את המרקם שלה.
שפים אלו חיפשו טכניקה שתאפשר להם לבשל את כבד האווז תוך דיוק רב ומבלי לאבד חלק ניכר מהכבד בעת הבישול. הם ערכו ניסויים בנושא ועם הזמן הם הרכיבו את המכשיר שמוכר כיום לרבים מאתנו כסו ויד.
עד לא מזמן, המכשיר שימש בעיקר שפים ממסעדות מובילות ברחבי העולם. אך כיום, ניתן למצוא מכשיר סו ויד בכל בית שמתמחה בתחום הקולינריה.

 

מה זה סו ויד?

סו ויד הינו מוט שנמצא בתוך כלי עם מים שבתוכו ממצעים את הבישול. המכשיר מאפשר לבשל בוואקום ולקבל תוצאות ברמה קולינרית גבוהה ביותר שלא תבייש את מסעדת היוקרה האהובה עליכם.
ניתן לבצע עם המכשיר את שלושת הפעולות הבאות:

 

  1. חימום המים

לסו ויד יש כף חשמלית שאחראית על חימום המים. בכף זו יש תרמוסטט חיצוני מדויק שאחראי לעצור את הבישול כאשר החום מגיע לטמפרטורה שהוגדרה על ידינו מראש בתחילת הבישול.

 

  1. ערבול המים

כדי שהטמפרטורה של המים תהיה אחידה, יש צורך בערבוב קבוע של המים, כך שהחום יגיע לכל מקום. זו הסיבה שיש בתוך המתקן מאוורר שאחראי לדחוף את המים וגורם בעצם לסחרור וערבול שלהם.

 

  1. שמירה על טמפרטורה מבוקרת לאורך זמן

התרמוסטט ששולט על טמפרטורת המים בודק את הטמפרטורה ופועל בהתאם. כלומר, ברגע שהמים מתקררים, המכשיר יחמם את המים עד שאלה יגיעו לטמפרטורה הרצויה (ואז המכשיר יעצור באופן אוטומטי את פעולת החימום). כך המכשיר פועל לאורך כל משך הבישול.

 

למה צריך שיהיה סו ויד בכל מטבח?

 

כל מטבח צריך שיהיה בו מכשיר סו ויד מהסיבות הבאות:

  1. כדי שתוכלו לבשל באופן מדויק

שימוש בסו ויד בעת הכנת בשר מאפשר לכם לבשל באופן המדויק ביותר.

  1. כדי שתוכלו לשמור על המראה והמרקם של הבשר

ניתן לזהות בקלות מטבחים שאין בהם סו ויד, הבשר שמכינים בהם מקבל מרקם ומראה אחר. שימוש בסו ויד לעומת זאת, מאפשר לשמור על המרקם של הבשר.

 

איך משתמשים בסו ויד בעת בישול בוואקום?

 

אתם רוצים להגיש למשפחה או לאורחים מנות ברמה של מסעדת מישלן אבל אתם לא יודעים איך משתמשים במכשיר סו ויד?
הכנו עבורכם מדריך קצר שיאפשר לכם לדעת איך להשתמש במכשיר. פשוט עקבו אחרי ההוראות הבאות:

  1. מלאו מים

הפעולה הראשונה שעליכם לעשות היא למלא מיכל מים בגודל שמתאים לחומרי הגלם שאתם מתכננים לבשל

  1. הניחו את הסו ויד בפנים

תניחו את הסו ויד בתוך המים ותכוונו אותו לטמפרטורה הרצויה

  1. הפעילות את המכשיר

זה הזמן להפעיל את המכשיר, כדי שכשתכניסו את חומר הגלם לסיר, הוא כבר יהיה בטמפרטורה שלו

  1. הכניסו את חומרי הגלם לשקית

כעת, הכניסו את חומרי הגלם לשקית ותוציאו את האוויר על ידי מכונת וואקום

  1. הכניסו את השקית למים

תכניסו את השקית למים לאחר שהם הגיעו לטמפרטורה הרצויה, תיקחו את הזמן ותמתינו בסבלנות לרגע שבו הבשר יהיה מוכן