משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

עוף בזיגוג ברביקיו ודבש

זמן הכנה

30 דקות

זמן בישול

3-4 שעות

טמפרטורה

74 מעלות צלסיוס

רמת קושי

בינוני

בואו נצא להרפתקה קולינרית של פעם בחיים עם מתכון עוף מעורר תאבון המשלב את הדיוק של הבישול בסו ויד יחד עם טעמו העשיר של עישון, בתחום הקולינריה המיזוג של טכניקות אלה הוא לא פחות מיצירת מופת .
אנו יוצאים למסע עם ירכי עוף בזיגוג רוטב ברביקיו ודבש, המסע מתחיל בתיבול קפדני של ירכי העוף עם סימפוניה של תערובת תבלינים המכילה פפריקה מעושנת, אבקת שום, אבקת בצל ומלח פלפל. תערובת זאת תוך כדי בישול בסו ויד עושה את הצעד הראשון לקראת שלמותו של עוף רך ועסיסי המוכן לקבל טעמי עישון עשירים.
בזמן שהעוף מתבשל לו בסו ויד יוצאים למסע העישון, מדליקים את המעשנה ומוסיפים שבבי עץ בטעמים אהובים לקבלת עושר טעמים של עישון שאי אפשר לעמוד בפניו, ולבסוף לקבלת התוצאה הסופית בדקות האחרונות של העוף במעשנה מורחים אותו ברוטב ברביקיו עם נגיעות דבש לקבלת חווית טעמים ומרקמים יוצאת דופן שמשחקת בבלוטות הטעם שלך.
עדינה, עסיסית, מעושנת ומתוקה – המנה הזאת היא יצירת מופת קולינרית אמיתית.

מרכיבים:

  • 4 ירכי עוף
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת בצל
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • חצי כוס רוטב ברביקיו
  • 2 כפות דבש

אופן ההכנה:

  • ממלאים מיכל לסו ויד במים מכניסים את מכשיר הסו ויד למיכל ומפעילים על 74 מעלות צלסיוס.
  • בקערה קטנה מערבבים את השמן זית, הפפריקה המעושנת, אבקת השום, אבקת הבצל והמלח פלפל.
  • מכניסים את העוף לקערה ומערבבים הכל עד שכל העוף עטוף בתבלינים בצורה אחידה.
  • מכניסים את העוף לשקית ואקום למזון ואוטמים בעזרת מכונת ואקום.
  • מכניסים את העוף למיכל לסו ויד שחומם מראש למשך שעתיים וחצי.
  • בזמן שהעוף מתבשל בסו ויד מכינים את המעשנה.
  • מדליקים את המעשנה ומחממים אותה לחום של 107 מעלות צלסיוס, אפשר להוסיף שבבי עץ לעישון לבחירתכם.
  • לאחר שהעוף סיים את הבישול בסו ויד יש להוציא אותו בעדינות מהשקית ואקום למזון.
  • מכניסים את העוף למעשנה ומניחים אותו ישירות על משטח המעשנת.
  • זמן הבישול במעשנה לוקח 30-60 דקות עד שהעוף מגיע לטמפרטורה פנימית של 74 מעלות צלסיוס (ניתן לבדוק את הטמפרטורה הפנימית על ידי מד חום לבישול).
  • בזמן שהעוף במעשנה ניקח סיר קטן ונשים בו את רוטב הברביקיו והדבש, נחמם על אש נמוכה ונערבב מידי פעם את שהרוטב מתחמם.
  • במהלך ה 10-15 דקות האחרונות של העישון מברישים את ירכי העוף ברוטב הברביקיו דבש לציפוי אחיד והופכים מידי פעם.
  • לאחר שהעוף מגיע לטמפרטורה הרצויה והזיגוג מתקרמל מעט מוציאים את העוף מהמעשנה ונותנים לו לנוח מספר דקות לפני ההגשה.

בתאבון 🙂

קורנדביף בסו ויד

קורנדביף מי מאיתנו לא אוהב לנשנש נקניקים על כל סוגם בין אם זה פסטרמה הודו נקניק בקר, לאחר שתלמדו את שיטת ההכנה הבאה תפסיקו לקנות

קרא עוד »

מוס מוקה עשיר בסו ויד

אז אחרי חיפושים אחר הקינוח המושלם הבנתי שאין משהו יותר מנחם ממוס מוקה עשיר, נימוח וקטיפתי. הטעמים החזקים של האספרסו בשילוב של השוקולד המריר יוצרים

קרא עוד »