מי מאיתנו לא אוהב ביצים על כל סוגיהם רכה, קשה, חצי רכה וחצי קשה, ממש רכה וכו’.
תמיד ראיתי אנשים שנתקלים בקשיים להכין את הביצה המושלמת, לא יוצאת במידה הנכונה, רכה מידי, קשה מידי, הקליפה לא מתקלפת כמו שצריך ועוד בעיות, בשביל זה חקרתי את הנושא והגעתי למסקנה שבשביל להגיע לתוצאה מושלמת צריך להשתמש בשיטת בישול הנקראת סו ויד.
סו ויד זו שיטת בישול המאפשרת לבשל בטמפרטורה מדויקת לזמן מדויק וככה תקבלו תמיד את אותה התוצאה שתבחרו לפי הפרמטרים שתזינו במכשיר (זמן וטמפרטורה).
ועכשיו לאופן ההכנה:
יש למלא מיכל מים להניח בו את מכשיר הסו ויד ולכוון לטמפרטורה הרצויה, לאחר שהמים בטמפרטורה הרצויה יש להניח את הביצים במיכל (ללא שקית וואקום) ולבשל:
ביצה קשה אך לא יבשה מושלמת לסלט ביצים 90ºC למשך 8 דקות.
ביצה רכה מושלמת חלבון יציב חלמון נוזלי 75ºC למשך 13 דקות.
ביצה חצי רכה חצי קשה 64ºC למשך שעה.
ביצה ממש רכה ºC63 למשך שעה.
לאחר הבישול יש להוציא את הביצים למי קרח ולתת להם להתקרר לחמש דקות, עכשיו אפשר לקלף ולאכול בתאבון