משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

חציל מעושן במילוי גבינת עיזים, עשבי תיבול ואגוזי לוז

זמן הכנה

30 דקות

זמן בישול

1.5 שעות

טמפרטורה

120 מעלות צלסיוס

רמת קושי

בינוני

השילוב של חציל מעושן עם מילוי גבינת עיזים עשיר ועשבי תיבול טריים יוצר מנה שהיא גם טעימה וגם מרשימה במראה. העישון מעניק לחציל טעמים עמוקים וארומתיים, ואילו המילוי הקרמי משלים את המרקם המתקתק של החציל. אגוזי לוז קלויים מוסיפים קראנץ’ מושלם והופכים את המנה למורכבת ויוקרתית. חציל זה יכול לשמש כמנה ראשונה ייחודית או אפילו כמנה עיקרית קלה לצד סלט רענן.

מצרכים:

לחצילים:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

למילוי:

  • 200 גרם גבינת עיזים רכה
  • 2 כפות יוגורט טבעי
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1/4 כוס נענע טרייה קצוצה
  • 1/4 כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

הכנת החצילים:

  1. חימום המעשנה: חממו את המעשנה לטמפרטורה של 110-120 מעלות צלזיוס. השתמשו בעץ מייפל או דובדבן לקבלת טעמים מעודנים שיחמיאו לחצילים.
  2. הכנת החצילים: חתכו את החצילים לחצי לאורך ועסו אותם בשמן זית, מלח ופלפל. סדרו את החצילים על רשת המעשנה עם החלק החתוך כלפי מעלה.
  3. עישון החצילים: עישנו את החצילים במשך 1-1.5 שעות, או עד שהחצילים רכים ומתמלאים בטעם מעושן עמוק.

הכנת המילוי:

4. הכנת המילוי: בקערה, ערבבו את גבינת העיזים עם היוגורט, השום הכתוש, הפטרוזיליה, הנענע, אגוזי הלוז הקצוצים ומיץ הלימון. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם. המילוי צריך להיות קרמי וטעים עם איזון בין הטעמים החמצמצים של הלימון והיוגורט והמתיקות של אגוזי הלוז.

הרכבה והגשה:

5. הרכבת המנה: לאחר שהחצילים סיימו את העישון, הניחו אותם על צלחת הגשה. בעדינות, חפרו מעט מהבשר הפנימי של החציל כדי לפנות מקום למילוי, ושמרו אותו בצד (ניתן להוסיף אותו למילוי אם רוצים). מלאו את החצילים במילוי גבינת העיזים בעזרת כף.
6. הגשה: פזרו עוד מעט אגוזי לוז קצוצים מעל לחצילים הממולאים, וקשטו בעשבי תיבול טריים נוספים. הגישו את המנה מיד ותיהנו מחוויית טעמים מושלמת של חציל מעושן ומילוי קרמי ופריך.

קורנדביף בסו ויד

קורנדביף מי מאיתנו לא אוהב לנשנש נקניקים על כל סוגם בין אם זה פסטרמה הודו נקניק בקר, לאחר שתלמדו את שיטת ההכנה הבאה תפסיקו לקנות

קרא עוד »