רק דמיינו את זה: ביס מושלם שמתחיל בלחם כפרי קלוי, ממשיך בכבד עוף רך שנמס בפה ונגמר במתיקות המעודנת של בצל מקורמל. זה לא חלום – זה המתכון הבא שתשמחו להכין, ואפילו יותר מזה – לאכול.
מרכיבים
- 500 גרם כבד עוף, נקי משומנים וגידים.
- 2 בצלים גדולים, פרוסים דק.
- 2 כפות שמן זית.
- 2 כפות חמאה.
- 1 כף סוכר חום.
- מלח ופלפל שחור גרוס.
- לחם כפרי טרי, פרוס.
- עלי פטרוזיליה לקישוט.
אופן ההכנה
בישול כבד העוף בסו-ויד
- ממלאים את מיכל הסו-ויד במים ומחממים ל-62 מעלות.
- מכניסים את כבד העוף לשקית ואקום יחד עם כף שמן זית, מלח ופלפל. סוגרים את השקית באמצעות מכונת ואקום.
- מניחים את השקית במים החמים ומבשלים במשך שעה.
הכנת הבצל המקורמל
- מחממים מחבת רחבה על אש בינונית.
- מוסיפים את שמן הזית והחמאה ומחכים שהחמאה תימס לחלוטין.
- מכניסים את הבצלים הפרוסים למחבת ומבשלים תוך ערבוב עד שהבצלים מתרככים.
- מוסיפים את הסוכר החום, מערבבים היטב, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהבצלים מזהיבים ומתקרמלים.
צלייה קצרה לכבד העוף
- לאחר שהכבד סיים את הבישול בסו-ויד, מוציאים אותו בזהירות מהשקית ומייבשים במגבת נייר.
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את כבד העוף קלות משני הצדדים, כ-30 שניות לכל צד, עד שמתקבל צבע זהוב.
הלחם
- קולים את פרוסות הלחם הכפרי על מחבת פסים או בתנור עד שהן מקבלות מרקם פריך.
הרכבת המנה
- מניחים פרוסת לחם קלוי על הצלחת, מסדרים מעליה כבד עוף וציפוי נדיב של בצל מקורמל.
- מקשטים בעלי פטרוזיליה טריים ומגישים
המנה הזו תגרום לך להבין שלפעמים הפשטות מנצחת. הכבד הרך, הבצל העשיר והלחם הפריך יוצרים שלמות בביס אחד. והכי חשוב? כל זה קורה במטבח שלך, בלי טריקים מסובכים – רק טעם, והרבה ממנו.