אחד השילובים האהובים עלי זה השילוב בין שוקולד לקפה, המתיקות של השוקולד ביחד עם המרירות של הקפה יוצרים ביחד שילוב טעמים שאין כמותו.
אז ישבתי וחשבתי מה אפשר להכין בסו ויד שישלב את שני הדברים האהובים עלי והגעתי לקינוח המושלם, טעים, קל להכנה ויכול להישמר במקרר עד 10 ימים (כי תמיד טוב שיש משהו מתוק במקרר).
אז בלי להרחיב יותר מידי במילים תתפנקו לכם עם מתכון מעורר חושים של עוגת שוקולד וקפה של איטמיט.
מרכיבים:
- 4 ביצים L
- 250 גרם שוקולד צ’יפס (חלבי או מריר, ניתן גם לשלב)
- 115 גרם חמאה
- מנה של אספרסו
- כף קקאו לקישוט
אופן הכנה:
- ממלאים מיכל מים, מכניסים את הסו ויד של איטמיט ומפעילים על 46.1°C.
- בתוך שקית ואקום לבישול שמים את השוקולד, החמאה והאספרסו ומכניסים למיכל מים לרבע שעה עד שהכל נמס, עסו את השקית כל חמש דקות כדי לוודא שהכל נמס ומתערבב כמו שצריך.
- לאחר שעבר רבע שעה מוציאים את השקית עם השוקולד מהמיכל מים ומגדירים מחדש את הסו ויד ל76.7°C.
- כעט לוקחים את הביצים וטורפים אותם במיקסר במהירות גבוהה עד להכפלת הנפח.
- לאחר שהביצים הכפילו את הנפח שלהם מורידים את המהירות של המיקסר למהירות נמוכה ומזלפים את תערובת השוקולד באיטיות לתוך המיקסר עד לקבלת תערובת אחידה.
- לוקחים 6 צנצנות מייסון רחבות לבישול מרססים שמן או מורחים חמאה בתוך הצנצנת, ממלאים אותה בתערובת השוקולד ואוטמים בעזרת מכסה ייעודי לצנצנות מייסון.
- מכניסים את הצנצנות למיכל המים ומבשלים במשך 60 דקות.
- לאחר הבישול מוציאים בעדינות את הצנצנות מהמים, מצננים אותם לטמפרטורת חדר ומכניסים למקרר ל 6 שעות שהעוגות יתייצבו.
- העוגה מוכנה, לפני ההגשה מעבירים סכין על דפנות הצנצנת כדי שהעוגה תצא בקלות, מקשים עם אבקת קקאו, פירות יער, קצפת או כל תוספת אהובה ואוכלים.
בתאבון 🙂