המעשנה היא כלי מושלם להעניק לעוף טעמים עמוקים, מעושנים ועשירים, וכשמשלבים את הטכניקה הזו עם טעמים מהמזרח התיכון, מתקבל עוף מיוחד ומרשים. העוף השלם הזה מקבל זיגוג של רימונים וסומק, שמעניקים לו צבע מבריק וטעם חמצמץ-מתוק שנכנס ישר לתוך הבשר. תהליך הבישול הארוך והאיטי במעשנה מבטיח שהעוף יישאר עסיסי ורך, עם עור פריך שכולל את כל הטעמים העזים של המשרה.
מצרכים:
לעוף:
- עוף שלם במשקל 2-3 ק”ג
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות סומק
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף שום כתוש
- 1 בצל גדול חתוך לרבעים
- 4-5 ענפי טימין טרי (או כפית טימין יבש)
לזיגוג רימונים:
- 1/2 כוס מיץ רימונים טבעי
- 2 כפות דבש
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כף סילאן
- 1/2 כפית פלפל צ’ילי גרוס (אופציונלי)
- קורט מלח
הוראות הכנה:
הכנה מראש:
- הכנת העוף: נקה את העוף היטב וייבש אותו עם נייר סופג. במידת הצורך, הסר את העורף והשומן העודף.
- השריית העוף: בעזרת הידיים, עסו את העוף עם שמן זית, מלח, פלפל שחור, סומק, פפריקה ושום כתוש. חשוב לעסות את העוף היטב כדי שהטעמים ייספגו בצורה אחידה. הכניסו את הבצל וענפי הטימין לחלל העוף כדי להוסיף עוד טעמים במהלך הבישול.
- השארה במקרר: הכניסו את העוף המושר ל-2-4 שעות במקרר (עדיף לילה שלם) כדי לאפשר לתבלינים לחדור פנימה.
הכנת המעשנה:
4. חימום המעשנה: חממו את המעשנה ל-110-120 מעלות צלזיוס. השתמשו בעץ פקאן או תפוח למעשנה לקבלת טעמים עמוקים אך עדינים.
5. הנחת העוף: הניחו את העוף על רשת המעשנה כשחזה העוף כלפי מעלה. ודאו שהמעשנה שומרת על טמפרטורה יציבה לאורך כל הבישול.
זיגוג ובישול:
6. הכנת הזיגוג: בזמן שהעוף במעשנה, ערבבו את כל מרכיבי הזיגוג (מיץ רימונים, דבש, חומץ בלסמי, סילאן, פלפל צ’ילי ומלח) בסיר קטן על חום בינוני. הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את הלהבה. בשלו עד שהזיגוג מצטמצם ומסמיך מעט, בערך 10-15 דקות. הניחו להתקרר.
7. זיגוג העוף: לאחר שעתיים של בישול במעשנה, הברישו את העוף עם חלק מהזיגוג. חזרו על הזיגוג כל חצי שעה במשך השעתיים הבאות.
הגשה:
8. בדיקת מוכנות: לאחר כ-4-5 שעות במעשנה (או כשהטמפרטורה הפנימית של העוף מגיעה ל-74 מעלות צלזיוס בחלק העבה ביותר של החזה), הוציאו את העוף מהמעשנה והניחו לו לנוח 15 דקות לפני החיתוך.
9. הגשה: הגישו את העוף המבריק עם סלט רענן או ירקות צלויים בצד, ותהנו מטעמים עשירים, מעושנים וחמצמצים.