מי מאיתנו לא אוהב פרגית עוף, אחת הבעיות הגודלות ביותר בהכנת פרגית היא מידת העשייה, דקה של חוסר תשומת לב והיא מתייבשת או שהיא יוצאת לא עשויה מספיק.
הפיתרון המושלם לבעיה הזאת הוא סו ויד.
בעזרת שימוש במכשיר סו ויד ניתן להגיע לתוצאה מושלמת ולמידת עשייה מדוייקת של הפרגית בשביל שהיא תצא רכה ועסיסית כמו במסעדות האהובות בכל פעם מחדש בלי מקום לטעויות.
מתכון זה הוא יצירת מופת קולינרית המשלב טעמים עשירים תוך כדי רעננות ורוך של הפרגית, תדמיינו לעצמכם עוף רך עם נגיעות של טעמי לימון, ניחוח אדמתי של רוזמרין והפיתוי הארומטי של השום.
שיטת הסו ויד מבטיחה שכל ביס יצור סימפוניה של טעמים שישאיר לכם טעם של עוד.
רכיבים:
- 4 נתחי פרגית
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- מיץ מלימון אחד
- גרידת לימון
- רוזמרין טרי, קצוץ דק
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- ממלאים מיכל סו ויד, מכניסים את מכשיר הסו ויד ומפעילים על 63 מעלות צלסיוס.
- בזמן שהמים מתחממים לוקחים קערה מניחים בה את נתחי הפרגית ומוסיפים את השמן זית, שום קצוץ, גרידת לימון, רוזמרין טרי ומלח פלפל.
- מערבבים הכל ביחד עד שכל העוף עטוף בתערובת תבלינים בצורה אחידה.
- מכניסים את נתחי הפרגית לשקיות ואקום מחורצות ואוטמים בעזרת מכונת ואקום.
- מכניסים את השקיות ואקום למיכל מים ומבשלים למשך שעה וחצי עד שעתיים, טווח שעות זה יבטיח עוף רך ועסיסי.
- לאחר שעבר הזמן מוצאים את הפרגית מהשקית ונותנים לה לנוח למספר דקות.
- בזמן הזה מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את הפרגית כ1-2 דקת מכל צד לקבלת צבע, מרקם וטעם.
- הפרגית מוכנה, מניחים על צלחת, מטפטפים מעט מהמיץ לימון על הפרגית ואפשר להתחיל לאכול.
בתאבון 🙂