שימוש נכון במכונת וואקום

מכונת וואקום נחשבת לאחת המכונות השימושיות ביותר עבור כל מטבח שנעשות בו פעולות של בישול ואפייה על בסיס קבוע.
עד לפני כמה שנים, ניתן היה למצוא את מכונת הוואקום בעיקר בבתי קפה, מסעדות ומטבחים של בתי מלון. בשנים האחרונות המצב השתנה. לא מעט מטבחים בבתי אב ברחבי הארץ הכירו ואימצו את מכונת קסם זו שמאפשרת לשמור על טריות המזון לזמן ממושך.
סביר להניח שההיכרות עם המכונה התרחשה בעקבות שימוש תדיר שנעשה בה בכמה מתכניות הקולינריה שכבשו את הקהל הישראלי.

 

מה זה מכונת וואקום

מוצרי גלם שחשופים לאוויר צפויים להתקלקל לאחר כמה שעות או כמה ימים.
מכונת וואקום תורמת לשימור אורך החיים של מוצרי המזון תוך שמירה מקסימלית על היגיינה. כאשר עושים שימוש במגוון רחב של חומרי גלם, עשוי לקרות מצב שבו חומרי הגלם יהיו חשופים לאוויר, ובעקבות כך, הם יאבדו את טריותם ויתקלקלו.
ניתן למצוא מגוון יתרונות בעת שימוש במכונת וואקום, להלן כמה מהם:

  1. בעת שימוש במכונת וואקום, ניתן לשמור על הטריות של מוצרי הגלם לזמן ממושך
  2. בעקבות שימוש במכונה, נחסכות הוצאות רבות על קנייה של מוצרי גלם חדשים בעקבות זריקת חומרים שהתקלקלו
  3. שימוש במכונת וואקום מתאים לכל סוגי המזון:
  • בשרים
  • דגים
  • גבינות
  • ירקות
  • פירות
  • עופות וכו’

אופן השימוש במכונת וואקום

שימוש במכונת וואקום עשוי להישמע מורכב ומלחיץ עבור מי מכם שטרם התנסו במכונה.
ייתכן שתופתעו לשמוע כי מכונת וואקום הינה קלה לשימוש ומתאימה לכל אחד. ניתן לאטום באמצעותה בקלות ובמהירות, מבלי ללמוד לעומק אודות השימוש בה.
להלן הנחיות השימוש במכונה:

  1. הניחו מולכם את חומרי הגלם שאתם מעוניינים להכניס אל תוך שקית הוואקום
  2. הכניסו את חומר הגלם אל תוך שקית ואקום חדשה ונקיה שהכנתם מראש
  3. תניחו בעדינות את קצה השקית במכונת הוואקום
  4. לחצו על הכפתור שמבצע את פעולת שאיבת האוויר והמתינו במשך כמה רגעים כאשר השקית נשארת במקומה
  5. כעת, יש בידכם שקית וואקום ובתוכה חומר הגלם שלכם ששמור ואטום היטב. שמרו את השקית במקום האחסון המתאים (במקרר או במזווה)

 

מה זה סו ויד

סו ויד היא שיטה של בישול, הנעשית בעזרת אטימה של שקית פלסטיק, שהוצא ממנה האוויר, והנחתה באמבטיית מים לזמן ארוך, שיכול לנוע בין שעה אחת

קרא עוד »

שימוש נכון בסו ויד

מכשיר הסו ויד הומצא לפני כמה שנים לאחר ששפים שעבדו במסעדה בדרום צרפת התאכזבו משיטות הבישול הנפוצות שגרמו למנת הבית שלהם, שכללה כבד אווז, להתפרק

קרא עוד »