אחד היתרונות הבולטים של סו ויד הוא העובדה שהוא מאפשר שליטה מדויקת על מידת העשייה, מידת הרכות ומעניק עסיסיות שקשה להשיג באמצעות טכניקות בישול מסורתיות. אז אם גם אתם מעוניינים לנצל את מלוא הפוטנציאל של האוכל, קבלו 5 אביזרים שאתם חייבים על מנת לבשל בסו ויד.
- צנצנות לסו ויד
צנצנות זכוכית סו ויד הן עם פקק מתכתי שכולל שכבת גומי פנימית ומאפשר איטום מוחלט שלהן. בכך מתאפשרת סגירה הרמטית של הצנצנות באופן שמאפשר לנעילה בטיחותית לבישול. צנצנות אלו מאפשרות בישול בתוכן באמצעות שיטת סו ויד.
יש לשים לב כי לא כל סוג מזון מתאים לבישול בצנצנות. כך למשל, מאכלים כמו עוף, דגים, פירות וירקות יתבשלו יותר טוב בשיטה הקלאסית של סו ויד (שקית ואקום) מאשר בתוך צנצנות. מצד שני, מתכונים שמצריכים שימוש בהרבה נוזלים או שומן מתאימים יותר לבישול בצנצנות על מנת לקבל תוצאות מדויקות יותר מבחינת הטעם. כך למשל מומלץ לבשל בצנצנות בשיטת סו ויד מאכלים כמו רטבים, קינוחים, ממרחים, משקאות , חמוצים ואפילו קטניות כמו שעועית ודגים.
פיילה לבישול בסו ויד ככל הנראה תהיה עשויה מפוליקרבונט משום שזהו חומר נפוץ מאוד לשימוש בכל הנוגע לבישול בואקום. מדובר במכלים קשיחים ושקופים שנועדו לעמוד בטמפרטורות גבוהות. קיימים גדלים רבים עבור פיילות הבישול. קיימים שני סוגי גדלים מרכזיים של פיילות: אחת בנפח של 11 ליטר (גודל מומלץ למשתמשים בשימוש ביתי) והשניה היא נפח של 24 ליטר (מתאים למי שמבשל נתחים גדולים במיוחד).
מעמד לשקיות הואקום נועד למעשה למנוע מהשקיות לצוף. כאשר מכניסים את השקיות לתוך המעמד, היא תוחזק על ידו למרות פעולתו הואקום ובכך תמנע מהשקית לצוף. כמו כן, למעמד יש תפקיד חשוב נוסף והוא לעשות לכם סדר בין השקיות. במקום שהשקיות ישכבו אחת על גבי השנייה, המעמד מסדר אותן בצורה מרווחת כך שהמים יקיפו אותן מכל הכיוונים והבישול יהיה אחיד.
סט מחבתות מברזל יצוק מאפשרות עמידות וחוזק במהלך הליך הבישול בואקום. על מנת לצרוב את הבשר כמו שצריך לאחר הבישול בוואקום ולתת לו צבע וקראסט כמו שצריך. לצורך הבישול קיימין סוגים שונים של סירים ומחבתות כשחלקן עם פסים וחלקן עשויות מקרבון.
תערובת ראב הינה תערובת תבלינים ייעודית לבישול בשר בשיטת סו ויד ומעשנה. מדובר בתערובת תבלינים שמוסיפים לבשר, לעוף, לדגים או לכל מזון אחר לצורך העשרה וחיזוק הטעמים. תערובת הראב מורכבת לרוב ממגוון סוגים של תבלינים יבשים כמו עשבי תיבול ומוצרים נוספים כמו דבש, צ’ילי, ברביקיו, שום וכו’. מה שחשוב עבור תערובת ראב הוא לאזן את הטעמים ולשמור על הרמוניה בין מתוק ומלוח ובין חמוץ וחריף. מעבר ליחס המשמעותי בין התבלינים עבור הראב, יש צורך גם לבצע התאמה בין הראב לבין נתח הבשר המיועד אליו בכדי לוודא שבישול בואקום יוכל להוציא את הטעמים הטובים ביותר מהבשר והתערובת.
בישול בסו ויד מבוסס על בישול בואקום ושימוש בבקרת טמפרטורה מדויקת עם זרימת מים. בכך ניתן להפיק יתרונות רבים מהאוכל שלכם. כך למשל ניתן לקבל מיצוי רב יותר של חומרי הגלם, שמירה על עקביות במרקם ואף יתרונות בריאותיים. אז אם גם אתם מעוניינים לשדרג את חווית הבישול שלכם ולהשתמש בשיטת הסי וד, כדאי לכם להכיר ולהשתמש באביזרי בישול חיונים כמו פיילה המיועדת לבישול בואקום, צנצנות סו ויד, תערובת ראב, ומחבת ברזל יצוק. כך תוכלו להנות משדרוג קולינרי איכותי.