החורף הגיע ואיתו גם מנות מנחמות וחמות שגורמות לנו להתגעגע לחורף קריר וכיף, אז למה שלא תפנקו את בלוטות הטעם שלכם בהרמוניה של טעמים מיוחדים עם בראד פודינג ייחודי המשתלב עם סירופ קרמלי של אפרסק ובורבון המעשיר את הטעם של הברד פודינג.
אז למה אתם מחכים תוציאו את הסו ויד מהארון תפשילו שרוולים ותתכוננו להכין מתכון שלא טעמתם כמותו בחיים.
מרכיבים לבראד פודינג:
- 1 ק”ג לחמניות או לחם בריוש חתוכים לקוביות
- 1/2 כוס צימוקים
- 1 כוס חלב
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 3 ביצים L
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כפית גרידת תפוז
- 2 כפות חמאה מומסת
מרכיבים לסירופ אפרסק בורבון:
- 4 אפרסקים פרוסים
- 2/3 כוס מים
- 1 כוס סוכר לבן
- 3/4 כוס וויסקי בורבון
- 1 כף מיץ לימון
אופן הכנת הבראד פודינג:
- ממלאים מיכל לסו ויד במים, מכניסים את הסו ויד ומפעילים על 77°C לשעתיים.
- בזמן שהמים מתחממים לוקחים קערה גודלה שמים בה את החלב, שמנת מתוקה, סוכר, ביצים, גרידת תפוז, וניל ומלח, מערבבים הכל עד לקבלת תערבות אחידה ומוסיפים את הלחם והצימוקים ומערבבים עד שכל התערובת עוטפת את הלחם.
- מחלקים את התערובת בין 12 צנצנות מייסון המיועדות לבישול בסו ויד, אוטמים ומניחים בתוך מיכל המים לאחר שהגיעו לטמפרטורה הרצויה.
- לאחר שעתיים של בישול מוציאים את הצנצנות מהמים פותחים אותם ומורחים שכבה דקה של חמאה מומסת על הברד פודינג.
- מכניסים לתנור שהצנצנות פתוחות ל-2 דקות עד שהברד פודינג מזהים מלמעלה.
אופן הכנת הסירופ אפרסק ברבון:
- ממלאים מיכל לסו ויד במים, מכניסים את הסו ויד ומפעילים על 81.6°C למשך 40 דקות.
- עד שהמים מתחממים, בסיר קטן על אש בינונית מערבבים מים, וויסקי בורבון, מיץ לימון וסוכר.
- מערבבים כל הזמן עד שהתערובת מצטמצמת ומתקרמלת מעט, סכך הכל כ-10 דקות על האש.
- לאחר שהנוזל התקרר מכניסים את הנוזל ואת האפרסקים לשקית וואקום לבישול, אוטמים ומכניסים לסו ויד ל-40 דקות.
- לאחר 40 דקות מוציאים את השקית מהמיכל מים ומסננים את הנוזלים לסיר קטן ומצמצמים את הנוזל מעט כ-10 דקות.
אופן הגשה:
לאחר שהברד פודינג הזהיב בתנור מוציאים אותו ושופכים את הסירופ אפרסקים עליו, אפשר גם לקשט בפירות טריים ונענע לבחירתכם.
בתיאבון 🙂