המבורגר עסיסי וריבת בצל:
אחרי שנים שאני שומע מאנשים שההמבורגר הביתי שלהם תמיד יוצא יבש, לא במידת העשייה הנכונה ולא עסיסי במיוחד,אז החלטתי לעשות ניסיונות ולהרכיב את המתכון להמבורגר המושלם בסו ויד .
מצרכים:
- קילו בשר טחון (מומלץ 400 גרם שפונדרה ו600 גרם צלעות , אם משתמשים בבשר אחר לוודא שיש לפחות 20% שומן)
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- לחמניות המבורגר
- 2 יחידות בצל סגול חתוך לפרוסות
- כוס סוכר חום
- כוס יין אדום
- 3 כפות חומץ בלסמי
אופן הכנה:
- ממלאים מיכל סו ויד במים ומניחים בפנים את הסו ויד ומפעילים על 60 מעלות למידת עשייה מדיום (למידת עשייה אחרת יש להסתכל בטבלת מידיות עשייה הנמצאת באתר).
- מניחים את הבשר הטחון בקערה מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים את הבשר.
- עושים כדורים מהבשר במשקל 200 גרם ומכינים מהם קציצות המבורגר ( לצורה מושלמת של הקציצה אפשר להשתמש ב“המבורגר פרס”).
- מכניסים לשקית וואקום, אוטמים ומכניסים למיכל המים למשך 22 דקות.
- בזמן שההמבורגר מתבשל נכין את הריבת בצל.
- לוקחים שני בצלים סגולים ופורסים לפרוסות דקות.
- מחממים מחבת שמים קצת שמן ומטגנים את הבצל על להזהבה קלה.
- מוסיפים את הסוכר, היין והחומץ בלסמי מביאים הכל לרתיחה, מורידים לאש נמוכה ונותנים לזה להצטמצם למשך 30-60 דק (לא לשכוח לערבב מידי פעם).
- לאחר שרוב הנוזלים מצטמצמים והבצל מקבל מרקם של ריבה אפשר להוריד מהאש וריבת הבצל מוכנה.
- עשיו נחזור להמבורגר.
- לאחר שעבר 22 הדקות יש להוציא את ההמבורגר מהשקית ובעזרת נייר סופג לנגב לו את הנוזלים בעדינות.
- לוקחים מחבת חמה עם כפית שמן נותנים להמבורגר צריבה של חצי דקה מכל צד שיקבל קראסט וההמבורגר מוכן.
- עכשיו אתם יכולים להרכיב לכם את ההמבורגר המושלם אם הרטבים, הירקות והתוספות שאתם אוהבים.
בתאבון