משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

כרובית שלמה בסו-ויד עם תיבול קארי וצ’ילי עדין

זמן הכנה

10

זמן בישול

1.5 שעות

טמפרטורה

85 מעלות צלסיוס

רמת קושי

קל

כרובית? כן, כרובית! אבל לא סתם כרובית. מדובר במנה שיכולה לגנוב את ההצגה אפילו מנתח בשר על השולחן. הבישול בסו-ויד מוציא ממנה רכות מושלמת, בעוד תיבול הקארי והצ’ילי מוסיפים לה את האופי החריף-מתוק שכל אוהב אוכל יעריך. זה מתכון קליל ומרשים שירשים גם את האורחים הכי סקפטיים.

מרכיבים

  • 1 כרובית שלמה בגודל בינוני.
  • 2 כפות שמן זית.
  • 1 כף אבקת קארי.
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1/4 כפית פלפל שחור.
  • 1/2 כפית פתיתי צ’ילי עדינים (או לפי הטעם).
  • מיץ מחצי לימון.
  • 2 כפות טחינה גולמית (לא חובה, להגשה).
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט.

אופן ההכנה

  1. הכנת הכרובית לבישול
    • שוטפים את הכרובית ומסירים עלים חיצוניים תוך שמירה על הצורה השלמה שלה.
    • בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, אבקת הקארי, הפפריקה, המלח, הפלפל ופתיתי הצ’ילי.
  2. תיבול
    • מצפים את הכרובית בתערובת התיבול מכל הכיוונים.
    • מכניסים את הכרובית לשקית ואקום מתאימה וסוגרים היטב (באמצעות מכונת ואקום).
  3. בישול בסו-ויד
    • ממלאים את מיכל הסו-ויד במים ומחממים ל-85 מעלות צלזיוס.
    • מניחים את שקית הכרובית במים ומבשלים במשך שעה וחצי.
  4. סיום בתנור
    • מחממים תנור ל-200 מעלות במצב גריל.
    • מוציאים את הכרובית מהשקית ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
    • מזלפים מעל את מיץ הלימון ואופים 10 דקות עד לקבלת צבע זהוב וקריספי.
  5. הגשה
    • מעבירים את הכרובית לצלחת הגשה, מטפטפים טחינה גולמית אם רוצים, ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.

מנה קלה, בריאה, ומלאה בטעמים שמשחקים בין מתוק לחריף. הכרובית הזו היא ההוכחה שגם ירק פשוט יכול להיות כוכב הארוחה. ועכשיו? לכו להרשים את עצמכם ואת האורחים שלכם!

קורנדביף בסו ויד

קורנדביף מי מאיתנו לא אוהב לנשנש נקניקים על כל סוגם בין אם זה פסטרמה הודו נקניק בקר, לאחר שתלמדו את שיטת ההכנה הבאה תפסיקו לקנות

קרא עוד »

עוף שלם במעשנה

בעולם הקולינריה, עוף שלם במעשנה הוא דבר ייחודי הנותן טעמים עזים, עמוקים וחדשים לעוף . השילוב בין העוף לבין תהליך העישון, ונותן את הטעמים העשירים,

קרא עוד »