הקולורבי, ירק מעט לא שגרתי שמוכר לשפים מקצועיים, מעניק תוספת מרעננת וטעימה לכל מנה. כאשר מבשלים אותו בטכניקת הסו ויד, הוא שומר על מרקם פריך ומענג, בעוד שהטעמים שלו מתמקדים ועשויים להיות עשירים יותר. מתכון זה מציע שילוב של קולורבי בסו ויד עם חמאת לימון ועשבי תיבול, מה שמוסיף למנה נופך של קלילות ורעננות, ובו זמנית משמר את טעמיו הייחודיים של הירק.
רכיבים
- 4 קולורבים בינוניים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חמאה
- 1 לימון (מיץ וגרגרות)
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף טימין קצוץ
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית שום גרוס (אופציונלי)
הוראות הכנה
הכנת הקולורבי:
- הכנה ראשונית: קלפו את הקולורבי בעזרת קולפן ירקות, ואז חתכו אותו לקוביות בגודל אחיד של כ-2 ס”מ. אחידות בגודל תעזור בבישול אחיד בסו ויד.
- תיבול: הניחו את הקוביות בקערה והוסיפו את שמן הזית, מלח, פלפל שחור ושום גרוס אם משתמשים. ערבבו היטב עד שכל הקוביות מצופות בתיבול.
הכנת הסו ויד:
- סו ויד: ארזו את קוביות הקולורבי בשקית ואקום או שקית סו ויד עמידה במים, עם מעט שמן זית. אם יש לכם מכונת סו ויד, הפעלו אותה על טמפרטורה של 85 מעלות צלזיוס למשך 45 דקות. התוצאה תהיה קולורבי רך, אך עם מרקם פריך ועדין.
הכנת חמאת הלימון:
- ממיסים חמאה: בזמן שהקולורבי מתבשל, חממים חמאה בסיר קטן על חום נמוך עד שהחמאה נמסה ונעשית נוזלית.
- הוספת טעמים: הוסיפו את מיץ הלימון לגרגרות החמאה ומערבבים היטב. הוסיפו גם את הפטרוזיליה והטימין הקצוצים, ואז הנמיכו את האש והשאירו את התערובת על חום נמוך כך שהטעמים יתמזגו ויתעשרו.
סיום התהליך:
- סיום הסו ויד: לאחר 45 דקות, הוציאו את הקולורבי מהשקית. ייבשו אותו בעזרת נייר סופג אם יש צורך.
- קצת צבע: אם רוצים להוסיף עוד צבע ומרקם, אפשר לטגן את הקולורבי במחבת חמה עם מעט שמן זית למשך דקה או שתיים מכל צד עד לקבלת גוון זהוב קל.
הגשה:
- הנחה על צלחת: הניחו את הקולורבי המוכן על צלחת שטוחה.
- שופכים חמאה: שופכים את חמאת הלימון ועשבי התיבול על הקולורבי. תוכלו לפזר עוד מעט פטרוזיליה קצוצה או טימין מעל להגברת הטעמים והמצגת.