קונפי זה שיטת בישול הנקראת בישול בשמן כלומר השמן לא מגיע לרתיחה אלה נשאר בטמפרטורה חמה וככה בעצם הוא מבשל את מה שבתוכו ולא מטגן אותו ככה.
לחובבי השום כדי לכם להכיר את הדרך הטובה ביותר להכין ולאכול שום, קונפי שום זה בעצם שום שעובר בישול בשמן.
את הקונפי שום אפשר לאכול עם מגוון רחב של דברים כמו סטייקים, כתוספת להמבורגר, בסלט ,למרוח על לחם ועוד.
בנוסף השמן שבו מתבשל השום יכול לשמש להכנת איולי שום ורטבים נוספים.
שום קונפי:
מצרכים:
- שום קלוף
- שמן קנולה
- עלה טימין
אופן הכנה:
- ממלאים מיכל מים, מכניסים את הסו ויד ומפעילים על 87 מעלות.
- לוקחים את השום והטימין ומכניסים לצנצנת ייעודית לבישול בסו ויד .
- מכסים את השום בשמן קנולה וסוגרים את הצנצנת.
- מכניסים למיכל המים למשך 4 שעות.
- לאחר שעבר הזמן מוציאים את הצנצנות מהמים ומניחים על השיש על מנת שיתקרר.
- עכשיו השום רך ומוכן לאכילה, ניתן לשמור במקרר לתקופת זמן ארוכה כל עוד משאירים את השום בשמן.
בתאבון