אנטריקוט ופוטטו
נתח אנטרקוט מידה מדיום עסיסי ונמס בפה לצד פוטטוס אמיתי
מצרכים לאנטריקוט:
- 300 גרם אנטריקוט
- מלח פלפל
מצרכים לפוטטו:
- קילו תפוחי אדמה
- שמן לטיגון
- מלח
אופן ההכנה:
- ממלאים מיכל סו ויד במים, מכניסים את הסו ויד ומכוונים ל55 מעלות .
- מכניסים את הסטייק והתיבול לשקית וואקום ייעודית לסו ויד ואוטמים.
- מכניסים את השקית למיכל המים למשך 40 דק .
- בזמן בישול הסטייק נכין את הצ’יפס.
- קחו את תפוחי האדמה וחיתכו אותם לרצועות של 2 ס”מ.
- הרתיחו סיר מים עם 60 גרם מלח, לאחר שהמים רתחו יש לבשל את התפו”א כ 10 דק עד לריכוך ראשוני .
- לאחר הבישול הראשוני יש לייבש את התפו”א טוב ולהכניס למקפיא ל 10 דקות .
- בזמן שהתפו”א במקפיא מרתיחים שמן.
- מוציאים את תפוחי האדמה מהמקפיא ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב של הצ’יפס .
- מוצאים את הציפס לנייר סופג לספיגה מירבית של השמן.
- עכשיו כבר אפשר להוציא את הסטייק מהסו וויד ולתת לו להתקרר ל10 דק.
- לאחר מכן צורבים אותו צריבה חזקה על מחבת עם שמן חצי דקה על כל צד.
- נותנים לנתח לנוח עוד 5 דק ואפשר לפרוס ולאכול לא לשכוח לפרוס נגד הסיבים לקבלת ביס רך ועסיסי.
בתאבון