משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

לבבות ארטישוק בשמן זית ולימון בסו ויד

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

4.5 שעות

טמפרטורה

84 מעלות צלסיוס

רמת קושי

קל

הארטישוק הוא פרח אכיל בעל טעם עדין ומורכב המקבל טיפול מלכותי בשיטת הסו ויד. טכניקה זו מאפשרת לנו לשמר את המרקם העדין של הארטישוק תוך חדירה עמוקה של הטעמים. השילוב של שמן זית איכותי ולימון טרי מדגיש את הניואנסים העדינים של הארטישוק, יוצר מנה אלגנטית שמשלבת מסורת ים תיכונית עם טכניקות בישול מודרניות.

מרכיבים (ל-4 מנות):

  • 4 לבבות ארטישוק טריים
  • 120 מ”ל שמן זית כתית מעולה
  • מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 2 כפות עלי טימין טריים
  • 2 כפות עלי אורגנו טריים
  • 2 כפיות מלח ים
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי

ציוד:

הוראות הכנה:

  1. כוונו את מכשיר הסו ויד ל-84 מעלות צלזיוס.
  2. הכינו קערת מים גדולה עם מיץ מחצי לימון והכניסו את ללבות הארטישוק למניעת השחרה.
  3. בקערה נפרדת, ערבבו את שמן הזית, מיץ הלימון, קליפת הלימון, השום הפרוס, עלי התבלין, המלח והפלפל.
  4. הוציאו את הארטישוקים מהמים וייבשו אותם היטב.
  5. הניחו את הארטישוקים בקערה עם השמן זית והתיבול, ערבבו היטב והכניסו לשקית הוואקום.
  6. אטמו את השקיות בבעזרת מכונת וואקום.
  7. הכניסו את השקיות במי הסו ויד ובשלו למשך 4.5 שעות.
  8. בתום הבישול, הוציאו את השקיות והניחו להן להתקרר מעט, כ-10 דקות.

הגשה: הוציאו בזהירות את הארטישוקים מהשקיות והניחו על צלחות הגשה. מזגו מעט מנוזלי הבישול מעל. הגישו חמים או בטמפרטורת החדר, עם קערית נוספת של נוזלי הבישול לטבילה. קשטו בפרוסות לימון טריות ועלי תבלין.

שום קונפי בסו ויד

קונפי זה שיטת בישול הנקראת בישול בשמן כלומר השמן לא מגיע לרתיחה אלה נשאר בטמפרטורה חמה וככה בעצם הוא מבשל את מה שבתוכו ולא מטגן

קרא עוד »

פסטרמה הודו בסו ויד

פסטרמה הודו מי מאיתנו לא אוהב לנשנש נקניקים על כל סוגם בין אם זה פסטרמה הודו נקניק בקר, לאחר שתלמדו את שיטת ההכנה הבאה תפסיקו

קרא עוד »
סל הקניות
סל הקניות שלך ריקמעבר לחנות