סטייק טונה
מצרכים:
- סטייק טונה בעובי 2.5-5 ס”מ
- מלח
- פלפ שחור גרוס
- עשבי תיבול : טימין, פטרוזיליה, שמיר
אופן ההכנה :
- ממלאים מיכל סו ויד במים ומניחים בו את הסו ויד לטמפרטורה הרצויה מופיעה למטה (2.5 ס”מ 30-45 דק, 5 ס”מ 45דק-שעה).
- מתבלים את הטונה במלח ופלפל.
- מניחים את הטונה בשקית ואקום ייעודית לסו ויד מוסיפים כפית שמן זית ואת עשבי הטיבול שבחרתם, אוטמים ומשרים לחצי שעה במקרר מקסימום לילה שלם.
- מניחים את שקית הוואקום עם הטונה באמבט הסו וויד בין חצי שעה לשעה תלוי בעובי הטונה.
- לאחר הבישול בסו וויד מוציאים את נתח הטונה בזהירות מהשקית ואקום מניחים את מגבת נייר ובעדינות מייבשים את הטונה.
עכשיו אפשר לאכול בשתי דרכים:
1.לצנן את הטונה במקרר ולאכול קר .
2.לצפות את הטונה בפלפל או שומשום שחור או בעשבי טיבול לפי בחירה ולצרוב על מחבת רותחת כחצי דקה על כל צד.
מידות עשיה טונה בסו וויד :
- 40.5- נא , מומלץ להגיש קר.
- 43.4 – מבושל אבל לח , מומלץ לצרוב.
- 46 – בשרי , מומלץ לצרוב.
- 49 – מוצק שווה לסטייק וול דאן.
- 54.5 – טונה מתפוררת ויבשה כמו טונה בקופסאת שימורים.
בתאבון