משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

סטייק טונה

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

30-60 דקות

טמפרטורה

40.5-54.5 מעלות

רמת קושי

בינוני

סטייק טונה

מצרכים:

  • סטייק טונה בעובי 2.5-5 ס”מ
  • מלח
  • פלפ שחור גרוס
  • עשבי תיבול : טימין, פטרוזיליה, שמיר

אופן ההכנה :

  • ממלאים מיכל סו ויד במים ומניחים בו את הסו ויד לטמפרטורה הרצויה מופיעה למטה (2.5 ס”מ 30-45 דק, 5 ס”מ 45דק-שעה).
  • מתבלים את הטונה במלח ופלפל.
  • מניחים את הטונה בשקית ואקום ייעודית לסו ויד מוסיפים כפית שמן זית ואת עשבי הטיבול שבחרתם, אוטמים ומשרים לחצי שעה במקרר מקסימום לילה שלם.
  • מניחים את שקית הוואקום עם הטונה באמבט הסו וויד בין חצי שעה לשעה תלוי בעובי הטונה.
  • לאחר הבישול בסו וויד מוציאים את נתח הטונה בזהירות מהשקית ואקום מניחים את מגבת נייר ובעדינות מייבשים את הטונה.

עכשיו אפשר לאכול בשתי דרכים:

1.לצנן את הטונה במקרר ולאכול קר .

2.לצפות את הטונה בפלפל או שומשום שחור או בעשבי טיבול לפי בחירה ולצרוב על מחבת רותחת כחצי דקה על כל צד.

מידות עשיה טונה בסו וויד :

  • 40.5- נא , מומלץ להגיש קר.
  • 43.4 – מבושל אבל לח , מומלץ לצרוב.
  • 46 – בשרי , מומלץ לצרוב.
  • 49 – מוצק שווה לסטייק וול דאן.
  • 54.5 – טונה מתפוררת ויבשה כמו טונה בקופסאת שימורים.

בתאבון

טאקוס בקר עסיסי

מי מאיתנו לא אוהב אוכל מקסיקני, תתכוננו לעלות שלב בעולם האוכל המקסיקני המעורר תאבון. במתכון זה נדריך אתכם באומנות בישול הסו ויד ונבטיח שהבשר יצא

קרא עוד »

רוסטביף

רוסטביף מצרכים: 1.5 קילו שייטל כף וחצי פלפל שחור כף זרעי חרדל חצי כפית זרעי כמון חצי כפית זרעי כוסברה מלח אופן ההכנה: ממלאים מיכל

קרא עוד »

שום קונפי בסו ויד

קונפי זה שיטת בישול הנקראת בישול בשמן כלומר השמן לא מגיע לרתיחה אלה נשאר בטמפרטורה חמה וככה בעצם הוא מבשל את מה שבתוכו ולא מטגן

קרא עוד »