זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

30-60 דקות

טמפרטורה

40.5-54.5 מעלות

רמת קושי

בינוני

סטייק טונה

מצרכים:

  • סטייק טונה בעובי 2.5-5 ס”מ
  • מלח
  • פלפ שחור גרוס
  • עשבי תיבול : טימין, פטרוזיליה, שמיר

אופן ההכנה :

  • ממלאים מיכל מים ומניחים בו את הסו ויד לטמפרטורה הרצויה מופיעה למטה (2.5 ס”מ 30-45 דק, 5 ס”מ 45דק-שעה).
  • מתבלים את הטונה במלח ופלפל.
  • מניחים את הטונה בשקית ואקום ייעודית לסו ויד מוסיפים כפית שמן זית ואת עשבי הטיבול שבחרתם, אוטמים ומשרים לחצי שעה במקרר מקסימום לילה שלם.
  • מניחים את שקית הוואקום עם הטונה באמבט הסו וויד בין חצי שעה לשעה תלוי בעובי הטונה.
  • לאחר הבישול בסו וויד מוציאים את נתח הטונה בזהירות מהשקית ואקום מניחים את מגבת נייר ובעדינות מייבשים את הטונה.

עכשיו אפשר לאכול בשתי דרכים:

1.לצנן את הטונה במקרר ולאכול קר .

2.לצפות את הטונה בפלפל או שומשום שחור או בעשבי טיבול לפי בחירה ולצרוב על מחבת רותחת כחצי דקה על כל צד.

מידות עשיה טונה בסו וויד :

  • 40.5- נא , מומלץ להגיש קר.
  • 43.4 – מבושל אבל לח , מומלץ לצרוב.
  • 46 – בשרי , מומלץ לצרוב.
  • 49 – מוצק שווה לסטייק וול דאן.
  • 54.5 – טונה מתפוררת ויבשה כמו טונה בקופסאת שימורים.

בתאבון

פריים ריב ופירה חלבי

פריים ריב ופירה חלבי נתח פריים ריב רך ועסיסי מוגש לצד פירה תפוחי אדמה חלק וחלבי. מצרכים לפריים ריב: 2.5 קילו פריים ריב שליש כוס

קרא עוד »

פיקנייה וסלט ירוקים

פיקנייה וסלט ירוקים נתח פיקנייה עסיסי בתיבול גס מוגש לצד סלט ירוקים עשיר מצרכים לפיקנייה: גוש פיקיניה שלם תערובת תבלינים הכוללת: מלח גס, פפריקה חריפה,

קרא עוד »