משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

עוף שלם במעשנה

זמן הכנה

15 דקת

זמן בישול

3-4 שעות

טמפרטורה

135 מעלות

רמת קושי

קל

בעולם הקולינריה, עוף שלם במעשנה הוא דבר ייחודי הנותן טעמים עזים, עמוקים וחדשים לעוף .
השילוב בין העוף לבין תהליך העישון, ונותן את הטעמים העשירים, ומוביל ליצירת חווית אכילה ללא תחרות.
כאן תוכלו למצוא מתכון ייחודי לעוף, שבו המעשנה נותנת את נגיעתה הטעימה והמרגשת.
בתאבון 🙂

האם מומלץ לעשות בריין לפני עישון העוף?

בריין לעוף לפני העישון היא טכניקה שיכולה לשפר משמעותית את הטעם והמרקם של העוף.
בתהליך הבריין משרים את העוף בתמיסת מים עם מלח, סוכר ותבלינים נוספים תהליך זה מאפשר לעוף לספוג את המלח וכתוצאה מכך העוף נהייה רך וטעים יותר.
בתהליך זה המלח מפרק את סיבי השריר בעוף, הסוכר מאזן אותו והתבלינים חודרים לעוף ומעניקים טעמים עזים וטעימים.
זמן הבריין המומלץ הוא כ 4-12 שעות (עדיפות ל12 שעות) במסגרת הזמן הזה המלח מפעיל את הקסם שלו ובכך הוא מעצים את טעמי העוף ומרכך אותו, חשוב מאוד לאחר הבריין לשטוף היטב את העוף ולהסיר את עודפי המלח.

מה השבבים המומלצים ביותר לעישון עוף?

הבחירה של שבבי העץ לעישון ממלאת תפקיד מכריע בקביעת פרופיל הטעמים של העוף, לעוף מומלץ להשתמש בעצים המעניקים טעם עדין ומתוק המשלים את טעמו הטבעי של העוף.
עצי פירות כמו תפוח ודובדבן הם בחירה מצויינת לעישון עוף, עצים אלה מייצרים עישון עדין עם נגיעות פירותיות המעצימים את טעמי העוף מבלי להשתלט עליו.
בנוסף אפשר להשתמש בעצי אלון או מייפל לעישון עוף, עצים אלה מספקים טעם מעט יוצר חזק מעצי פירות אבל הם עדיין עדינים מספיק בשביל לא לפגוע בטעם של העוף.
חשוב לציין ששימוש בעצים חזקים כגון היקורי ומסקיט אינם מומלצים לעוף מכיוון שהטעמים שלהם חזקים והם יכולים בקלות להשתלט על הטעם של העוף.

האם מוצלץ לקשור את העוף לפני העישון?

תהליך קשירת העוף לפני העישון אינו תהליך חובה אך תהליך זה יכול להועיל מכמה סיבות:
1.תהליך זה עוזר לעוף להתבשל בצורה אחידה ושווה יותר ויכולה למנוע התייבשות של העוף בחלקים מסויימים.
2.קשירת העוף עוזרת לשמירת הצורה וככה התוצר הסופי נראה טוב יותר מבחינה ויזואלית.
3. קשירה של העוף עוזרת לו לשמור על הלחות שלו על ידי צמצום החשיפה של העוף לחום הישיר של המעשנה.

האם מומלץ לתת לעוף לנוח לפני האכילה?
לאחר עישון העוף מומלץ לתת לו לנוח כ10-15 דקות מהסיבה שבזמן המנוחה של העוף כל המיצים שבעוף מתפזרים מחדש ודבר זה מעניק תוצאה לחה וטעימה יותר.

 

מצרכים:

עוף שלם

שבבי עץ לעישון

ראב לבשר

 

 

אופן הכנה:

1.קחו את העוף ומרחו אותו בשמן זית מכל צדדיו ומבפנים, לאחר מכן פזרו באופן שווה את הראב לבשר האהוב עליכם.

2. קשרו את רגלי העוף בעזרת חוט קשירה למזון.

3.חממו את המעשנה ל 135 מעלות והניחו במעשנה את השבבי עץ לעישון.

4.הכניסו את העוף למעשנה וחברו מד חום ייעודי למרכז העוף בין החזה לכנף.

(מומלץ להשתמש במדי חום לבשר של חברת Inkbird על מנת לדעת את הטמפרטורה בזמן אמת).

5.עשנו את העוף במשך 3-4 שעות עד שהוא מגיעה לטמפרטורה פנימית של 73 מעלות.

6.כאשר העוף הגיע לטמפרטורה הרצויה אפשר להוציא מהמעשנה, לפרוס ולאכול.

בתאבון 😊

 

 

 

 

 

 

אסאדו עסיסי במעשנה

לא הרבה יודעים אבל אסאדו היא שיטת צליית בשר המגיעה מדרום אמריקה ולא שם של נתח כמו שהרבה חושבים. בשיטה זו מניחים נתח בשר מעל

קרא עוד »

פסטרמה הודו בסו ויד

פסטרמה הודו מי מאיתנו לא אוהב לנשנש נקניקים על כל סוגם בין אם זה פסטרמה הודו נקניק בקר, לאחר שתלמדו את שיטת ההכנה הבאה תפסיקו

קרא עוד »
סל הקניות
סל הקניות שלך ריקמעבר לחנות
דילוג לתוכן