משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

משלוח חינם בהזמנה מעל 390 ש"ח

פרגיות ממולאות בפירות יבשים מעושנים בשבבי פקאן

זמן הכנה

30 דקות

זמן בישול

120-150 דקות

טמפרטורה

110 מעלות

רמת קושי

בינוני

לכל חובבי העוף המעושן הנה מתכון ייחודי שחייבים לנסות, מתכון זה משלב את העסיסיות של בשר הפרגית עם המתיקות העשירה של פירות יבשים וארומה מעודנת של עץ פקאן. זוהי מנה שמשלבת טעמים מהמטבח הים תיכוני עם טכניקות עישון אמריקאיות, ויוצרת חוויה קולינרית ייחודית שתרשים כל סועד. המרקמים המגוונים והטעמים העמוקים הופכים את המנה הזו למושלמת לאירוח או לארוחה משפחתית מיוחדת.

מצרכים:

  • 6 פרגיות שלמות
  • 200 גרם תערובת פירות יבשים (משמשים, צימוקים, חמוציות, תאנים)
  • 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף רוזמרין טרי קצוץ
  • 1 כף טימין טרי
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שבבי עץ פקאן לעישון

הוראות הכנה:

  1. השרו את הפירות היבשים במים חמים למשך 30 דקות, סננו ויבשו.
  2. בקערה, ערבבו את הפירות היבשים המושרים עם אגוזי הפקאן, כף אחת של שמן זית, כף אחת של דבש, חצי מכמות הרוזמרין והטימין, ומחצית משיני השום הכתושות ותתבלו במלח ופלפל.
  3. קחו את הפרגית ומלאו אותה בתערובת הפירות. קשרו את הפרגית בחוט קשירה ייעודי למעשנה כדי לסגור את אותה.
  4. במרינדה נפרדת, ערבבו את שארית שמן הזית, הדבש, הרוזמרין, הטימין והשום. מרחו את התערובת על כל הפרגיות ותבלו היטב במלח ופלפל.
  5. הכינו את המעשנה לטמפרטורה של 110 מעלות צלזיוס והוסיפו את שבבי עץ הפקאן למגש העישון.
  6. הניחו את הפרגיות על רשת המעשנה ועשנו למשך כ-2-2.5 שעות, או עד שהטמפרטורה הפנימית של הבשר מגיעה ל-74 מעלות צלזיוס.
  7. הוציאו את הפרגיות מהמעשנה, כסו בנייר כסף והניחו לנוח למשך 10-15 דקות לפני ההגשה.

בתאבון 🙂

 

 

סטייק טונה

סטייק טונה מצרכים: סטייק טונה בעובי 2.5-5 ס”מ מלח פלפ שחור גרוס עשבי תיבול : טימין, פטרוזיליה, שמיר אופן ההכנה : ממלאים מיכל סו ויד

קרא עוד »

אסאדו עסיסי במעשנה

לא הרבה יודעים אבל אסאדו היא שיטת צליית בשר המגיעה מדרום אמריקה ולא שם של נתח כמו שהרבה חושבים. בשיטה זו מניחים נתח בשר מעל

קרא עוד »
סל הקניות
סל הקניות שלך ריקמעבר לחנות