לכל חובבי העוף המעושן הנה מתכון ייחודי שחייבים לנסות, מתכון זה משלב את העסיסיות של בשר הפרגית עם המתיקות העשירה של פירות יבשים וארומה מעודנת של עץ פקאן. זוהי מנה שמשלבת טעמים מהמטבח הים תיכוני עם טכניקות עישון אמריקאיות, ויוצרת חוויה קולינרית ייחודית שתרשים כל סועד. המרקמים המגוונים והטעמים העמוקים הופכים את המנה הזו למושלמת לאירוח או לארוחה משפחתית מיוחדת.
מצרכים:
- 6 פרגיות שלמות
- 200 גרם תערובת פירות יבשים (משמשים, צימוקים, חמוציות, תאנים)
- 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות דבש
- 1 כף רוזמרין טרי קצוץ
- 1 כף טימין טרי
- 2 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שבבי עץ פקאן לעישון
הוראות הכנה:
- השרו את הפירות היבשים במים חמים למשך 30 דקות, סננו ויבשו.
- בקערה, ערבבו את הפירות היבשים המושרים עם אגוזי הפקאן, כף אחת של שמן זית, כף אחת של דבש, חצי מכמות הרוזמרין והטימין, ומחצית משיני השום הכתושות ותתבלו במלח ופלפל.
- קחו את הפרגית ומלאו אותה בתערובת הפירות. קשרו את הפרגית בחוט קשירה ייעודי למעשנה כדי לסגור את אותה.
- במרינדה נפרדת, ערבבו את שארית שמן הזית, הדבש, הרוזמרין, הטימין והשום. מרחו את התערובת על כל הפרגיות ותבלו היטב במלח ופלפל.
- הכינו את המעשנה לטמפרטורה של 110 מעלות צלזיוס והוסיפו את שבבי עץ הפקאן למגש העישון.
- הניחו את הפרגיות על רשת המעשנה ועשנו למשך כ-2-2.5 שעות, או עד שהטמפרטורה הפנימית של הבשר מגיעה ל-74 מעלות צלזיוס.
- הוציאו את הפרגיות מהמעשנה, כסו בנייר כסף והניחו לנוח למשך 10-15 דקות לפני ההגשה.
בתאבון 🙂