צלעות טלה הן מנה אלגנטית ועשירה בטעמים, והכנתן בשיטת הסו ויד מבטיחה תוצאה מושלמת בכל פעם. בשיטה זו, הבשר מתבשל באיטיות ובאחידות, שומר על עסיסיותו ומקבל את מלוא הארומה של התבלינים. השילוב של שום ורוזמרין מעניק לטלה ניחוח ים תיכוני עשיר ומשובח.
מרכיבים (ל-4 מנות):
- 8 צלעות טלה (כ-700-800 גרם סה”כ)
- 6 שיני שום, כתושות
- 3 כפות עלי רוזמרין טריים, קצוצים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 1 כפית קליפת לימון מגורדת
- 2 כפיות מלח ים
- 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
ציוד:
- מכשיר סו ויד
- שקיות ואקום ייעודיות לבישול
- מחבת ברזל ייצוק
הוראות הכנה:
- הפעילו את מכשיר הסו ויד וכוונו אותו ל-57 מעלות צלזיוס למידת עשייה מדיום-רייר, או 60 מעלות למדיום.
- בקערה קטנה, ערבבו את השום הכתוש, הרוזמרין הקצוץ, שמן הזית, מיץ הלימון, קליפת הלימון, המלח והפלפל ליצירת ממרח.
- נקו את צלעות הטלה מעודפי שומן ומרחו אותן היטב בתערובת התבלינים משני הצדדים.
- הניחו את הצלעות בשקית ואקום ייעודיות לבישול, ואטמו אותם בעזרת מכונת וואקום בייתית.
- הכניסו את השקית למים המחוממים של הסו ויד ובשלו למשך 1-2 שעות. משך הבישול תלוי בעובי הצלעות ובמרקם הרצוי.
- בתום הבישול, הוציאו את השקית מהמים והניחו לה לנוח למשך 10 דקות.
- בזמן זה, חממו היטב מחבת ברזל ייצוק על להבה גבוהה.
- הוציאו את הצלעות מהשקית, ייבשו אותן היטב בנייר סופג והניחו אותן במחבת החמה.
- צרבו את הצלעות במשך כ-30 שניות מכל צד, עד לקבלת קרום זהוב ופריך.
- הניחו את הצלעות על צלחת הגשה וכסו בנייר כסף. תנו להן לנוח למשך 5 דקות לפני ההגשה.
מומלץ להגיש את צלעות הטלה חמות, מלוות בירקות צלויים או בפירה . ניתן לקשט בענפי רוזמרין טריים ופלחי לימון.
בתאבון 🙂