פיקנייה וסלט ירוקים
נתח פיקנייה עסיסי בתיבול גס מוגש לצד סלט ירוקים עשיר
מצרכים לפיקנייה:
- גוש פיקיניה שלם
- תערובת תבלינים הכוללת: מלח גס, פפריקה חריפה, פלפל שחור, טימין, ראס אל חנות
- שמן זית
מצרכים לסלט ירוקים:
- ראש ברוקולי
- עלי בייבי
- רבע כוס אפונה
- חצי אבוקדו
- שמן זית
- מלח פלפל לפי הטעם
- חצי לימון
אופן הכנת הפיקנייה:
- ממלאים מים במיכל סו ויד, מניחים את הסו ויד ומכוונים ל58 מעלות.
- לשים לערבב את כל התבלינים והשמן זית ביחד עד לקבלת משחה
- למרוח היטב את התערובת על הפיקנייה
- להכניס לשקית ואקום ולאטום
- להכניס למיכל הסו וויד למשך 8 שעות
- לאחר 8 שעות מוציאים את הנתח משקית הואקום חורצים את הצד של השומן ומייבשים את הנתח טוב
- לאחר מכן צורבים טוב את הנתח עם דגש על הצד של השומן
- יש להגיש בפרוסות דקות ולא לשכוח לפרוס נגד כיוון הסיבים לקבלת ביס רך וטעים.
אופן הכנת הסלט ירוקים:
- מרתיחים סיר עם מים.
- מפרקים את הברוקולי וחולטים אותו כ-7 דקות עד לריכוך קל.
- לאחר מכן מבשלים את האפונה במים חמים כ-5 דקות עד שהיא מוכנה.
- בקערה מניחים את העלי בייבי , האבוקדו הפרוס לרצועות , האפונה והברוקולי.
- מתבלים במלח פלפל ולימון מערבבים קלות.
- לבסוף מוסיפים את השמן זית נותנים עוד ערבוב קטן והלט מוכן.
בתאבון